ΚΟΣΜΟΣ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Η «selfie της ειρήνης» από τους αθλητές Βόρειας και Νότιας Κορέας

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018: Η «selfie της ειρήνης» από τους αθλητές Βόρειας και Νότιας Κορέας
Reuters

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης.

Στην εκπληκτική τελετή είδαμε τις εθνικές ομάδες των συμμετεχόντων που παρέλασαν μπροστά στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν τζε-Ιν και τους υψηλούς προσκεκλημένους στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης, τα εκπληκτικά εφέ με τα φώτα που εντυπωσίασαν, ακούσαμε τραγούδια από διάσημους καλλιτέχνες και παρακολουθήσαμε την ιστορική στιγμή που Νότια και Βόρεια Κορέα κράτησαν την ίδια σημαία.

Λίγο μετά την παρέλαση, οι αθλητές των δύο κρατών έβγαλαν μία selfie «ειρήνης», η οποία αναρτήθηκε από τον επίσημο λογαριασμό των Αγώνων στο Twitter.

Η άλλη ιστορική στιγμή

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μου Τζάε-ιν και ο αρχηγός του κράτους της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ναμ συναντήθηκαν σήμερα και αντάλλαξαν χειραψία πριν από την τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα, μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ο Κιμ, ο οποίος ηγείται επισήμως της βορειοκορεατικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, συνάντησε τον Μουν στη διάρκεια δεξίωσης για τους ηγέτες που οργανώθηκε πριν από την τελετή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος και η σύζυγός του υποδέχθηκαν έναν-έναν τους καλεσμένους τους.

Οι εκπρόσωποι των δύο αντίπαλων κρατών, η διάθεση των οποίων φαινόταν χαλαρή, αντάλλαξαν χαμόγελα μαζί με τη χειραψία τους.

Η Κιμ Γιο Τζονγκ, η αδελφή του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ουν, η οποία συμμετέχει στην αντιπροσωπεία που έφθασε στην Πιονγκγιάνγκ, φάνηκε πως δεν ήταν παρούσα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ