ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Εμπόδια στον Μεγάλο Συνασπισμό από την επιχειρηματική πτέρυγα των συντηρητικών της Μέρκελ

Γερμανία: Εμπόδια στον Μεγάλο Συνασπισμό από την επιχειρηματική πτέρυγα των συντηρητικών της Μέρκελ
REUTERS/Axel Schmidt

Η επιχειρηματική πτέρυγα των συντηρητικών της Άνγκελα Μέρκελανακοίνωσε σήμερα ότι θα εμποδίσει ορισμένα προγράμματα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία κυβερνητικού συνασπισμού, η οποία επιτεύχθηκε αυτή την εβδομάδα με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), καθώς οι εντάσεις αυξάνονται και στις δύο πολιτικές παρατάξεις.

Ο Κρίστιαν φον Στέτεν, βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ και πρόεδρος του Κοινοβουλευτικού Κύκλου των Μεσαίων Επιχειρήσεων, δήλωσε πως οι βουλευτές στο κοινοβούλιο -και όχι αυτοί που διαπραγματεύθηκαν τον κυβερνητικό συνασπισμό- έχουν την τελευταία λέξη σε ό,τι αφορά την πολιτική και πως η εξουσία τους έχει ενισχυθεί μετά τις περυσινές εκλογές, αφού τα κόμματα του συνασπισμού έχουν μόνο μια μικρή πλειοψηφία.

«Η συμφωνία συνασπισμού δεν είναι η Βίβλος», δήλωσε ο φον Στέτεν στην εφημερίδα German Augsburger Allgemeine.

«Ως η κοινοβουλευτική πτέρυγα για τις μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, μπορούμε να εξασφαλίσουμε πως αυτά τα πράγματα που αποφασίσθηκαν με καλή πρόθεση, αλλά χωρίς προσεκτική σκέψη, μπορούν να διορθωθούν».

Γερμανία: Η «γκρίνια» για τα χαρτοφυλάκια και η ανησυχία για την ψηφοφορία των Σοσιαλδημοκρατών

Ο φον Στέτεν δεν επεκτάθηκε. Προηγουμένως είχε επικρίνει το γεγονός ότι η Μέρκελ παραχώρησε το υπουργείο Οικονομικών στο κεντροαριστερό SPD στο πλαίσιο της συμφωνίας για τον σχηματισμό του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η πλειοψηφία των συντηρητικών στο κοινοβούλιο ανήκει στον Κοινοβουλευτικό Κύκλο των Μεσαίων Επιχειρήσεων, ο οποίος υποστηρίζει τις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ