ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Νεκροί και οι 71 επιβαίνοντες

Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους: Νεκροί και οι 71 επιβαίνοντες
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/RUSSIAN EMERGENCY MINISTRY PRESS / HANDOUT

Οι αρχικοί φόβοι των ρωσικών Αρχών επιβεβαιώθηκαν: νεκροί είναι και οι 71 επιβαίνοντες του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, που κατέπεσε κοντά στην Μόσχα. Αυτό μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ρωσικά δίκτυα, συντρίμμια του αεροσκάφους έχουν βρεθεί και σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών.

Σημειώνεται πως το αεροσκάφος με τους 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος, απογειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από το Ντομοντέτοβο, όμως λίγα λεπτά αργότερα το σήμα του χάθηκε από τα ραντάρ.

Είχε προορισμό το Ορσκ, πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν.

Ρωσικά δίκτυα μετέδωσαν τις πρώτες εικόνες από το σημείο όπου βρέθηκαν τα συντρίμμια, κοντά στο χωριό Αργκούνοβο:

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα.

Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Ακόμα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ