ΚΟΣΜΟΣ

Ακίνδυνη η λευκή σκόνη που εστάλη στη σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ

Ακίνδυνη η λευκή σκόνη που εστάλη στη σύζυγο του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ
Η Βανέσα Τραμπ με το σύζυγό της και τον Αμερικανό πρόεδρο / Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Mike Segar/File Photo

Λήξη συναγερμού στη Νέα Υόρκη, καθώς, όπως έγινε γνωστό, η λευκή σκόνη που έλαβε μέσω ταχυδρομείου η Βανέσα Τραμπ, σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, ήταν ακίνδυνη.

Τόσο η κ. Τραμπ, όσο και δύο άλλοι άνθρωποι, μεταφέρθηκαν προληπτικά σήμερα στο νοσοκομείο επειδή ήρθαν σε επαφή με τη σκόνη που βρισκόταν μέσα σε φάκελο.

«Η ουσία έφθασε μέσω του ταχυδρομείου και είχε ως παραλήπτη τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ», επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, ο Κάρλος Νιέβες.

Η Βανέσα Τραμπ, 40 ετών, η οποία άνοιξε τον φάκελο γύρω στις 10 το πρωί τοπική ώρα, μεταφέρθηκε κατόπιν σε νοσοκομείο όπου παρέμεινε υπό νοσηλεία, καθώς παραπονέθηκε για ναυτία, αφότου ήρθε σε επαφή με τη σκόνη, είπαν αξιωματούχοι.

Συνολικά, τρία πρόσωπα από την οικία του γιου Τραμπ διακομίστηκαν στο Ιατρικό Κέντρο NewYork-Presbyterian/Weill Cornell, ώστε οι γιατροί να αξιολογήσουν περαιτέρω την κατάσταση της υγείας τους, δήλωσε από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σοφία Κιμ.

Μεταξύ των τριών αυτών προσώπων ήταν και η μητέρα της Βανέσας Τραμπ, αν και δεν διαμαρτυρήθηκε για συμπτώματα, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Οι αμερικανικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο αποστολής επιστολών με λευκή σκόνη από το 2001, όταν φάκελοι που εμπεριείχαν άνθρακα είχαν σταλεί σε ΜΜΕ και Αμερικανούς νομοθέτες, με αποτέλεσμα τον θάνατο 5 ανθρώπων.

Η Μυστική Υπηρεσία (Secret Service), που είναι επιφορτισμένη με την προστασία των μελών της προεδρικής οικογένειας, συμμετέχει στις έρευνες, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος τύπου Τζέφρι Άνταμς. Προς το παρόν ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Το συγκρότημα διαμερισμάτων όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα βρίσκεται στην πολυτελή συνοικία του Μανχάταν Σάτον Πλέις, κοντά στο Ιστ Ρίβερ. Το διαμέρισμα ενδεχομένως είναι η οικία της μητέρα της Βανέσας Τραμπ, μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η Βανέσα Τραμπ, πρώην μοντέλο, και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ έχουν πέντε παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ