Συνάντηση Μέρκελ - Μέι την Παρασκευή στο Βερολίνο
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/CLEMENS BILAN

Συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ θα έχει η Τερέζα Μέι την Παρασκευή, στο Βερολίνο, την ώρα που το Λονδίνο και οι Ευρωπαίοι εταίροι του ετοιμάζονται να εισέλθουν σε άλλον ένα γύρο δύσκολων διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Διαβάστε επίσης

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, ελπίζει να «κλειδώσει» τον επόμενο μήνα μια συμφωνία σχετικά με την περίοδο μετάβασης που θα εξομαλύνει την αποχώρηση της χώρας της από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019.

Η Μέι όπως και υπουργοί της σκοπεύουν να εξηγήσουν με λεπτομέρειες τη θέση της χώρας τους σχετικά με αυτό που θεωρούν μια καλή συμφωνία για το Brexit σε μια σειρά ομιλιών που θα εκφωνήσουν τις επόμενες εβδομάδες. Την αρχή θα κάνει αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον.

Την ίδια ώρα, ένας Γερμανός αξιωματούχος είπε από την πλευρά του ότι η νέα κυβέρνηση που θα σχηματισθεί δεν προτίθεται να τροποποιήσει τη θέση της στο θέμα του Brexit.

«Κάποιος με ρώτησε σήμερα: άραγε η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας θα αλλάξει την πολιτική της για το #Brexit; Δεν υπάρχει καμία υπόνοια ότι θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής!», έγραψε σήμερα στο Twitter ο Πέτερ Πτάσσεκ, ο συντονιστής της Γερμανίας για το Brexit.

«Να αναμένετε από εμάς να μείνουμε πιστοί στο μακροχρόνιο ενδιαφέρον μας στην ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς και τη συνοχή της #EU» συμπλήρωσε.


Διαβάστε επίσης

Οι νέοι ψηφιακοί φόροι της Ευρώπης εκνευρίζουν τη Σίλικον Βάλεϊ

Υποστηρικτές του Brexit πέταξαν… ψάρια στον Τάμεση

Σημίτης για Τουρκία: Ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να προκαλέσει μία μη ελέγξιμη αναμέτρηση

Η Γαλλία απαιτεί «άνευ όρων» εξαίρεση της Ε.Ε. από τους αμερικάνικους δασμούς