ΚΟΣΜΟΣ

Χριστοδουλίδης: Ο τερματισμός των προκλητικών ενεργειών, προαπαιτούμενο για τον διάλογο

Χριστοδουλίδης: Ο τερματισμός των προκλητικών ενεργειών, προαπαιτούμενο για τον διάλογο
EUROKINISSI/ ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Προαπαιτούμενο για την επανεκκίνηση του διαλόγου στο Κυπριακό αποτελεί ο τερματισμός των προκλητικών ενεργειών της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, τόνισε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, έκανε λόγο για κλιμάκωση των τουρκικών αξιώσεων και τόνισε ότι για να ξεπεραστεί η κρίση πρωταγωνιστούν κράτη-μέλη της ΕΕ.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κλιμάκωση με τις τουρκικές αξιώσεις εστιάζουμε σε διπλωματική οδό με πρωταγωνιστές κράτη-μέλη της ΕΕ» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει έντονο διπλωματικό παρασκήνιο από το Σαββάτο το πρωί, δεν μπορούμε να το δημοσιοποιήσουμε, αλλά στόχος είναι να συνεχιστεί η πορεία του ερευνητικού σκάφους (της ΕΝΙ) για τη γεώτρηση, σημείωσε.

Κυπριακή Νavtex για άσκηση σε περιοχή της AOZ

Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε πρώτη φάση η Τουρκία επιχείρησε να αποτρέψει το ενδιαφέρον των ενεργειακών κολοσσών για έρευνες στην ΑΟΖ, και τώρα προχωρά σε κλιμάκωση.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι η «γκριζοποίηση» της ΑΟΖ δεν θα είναι αρνητική μόνο για την Κύπρο και τους ενεργειακούς κολοσσούς, αλλά για όλα τα κράτη της περιοχής.

Τόνισε, ωστόσο, την «ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης των ενεργειακών κολοσσών στην κυπριακή ΑΟΖ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ