ΚΟΣΜΟΣ

29χρονη παρθένα περιμένει το πρώτο της παιδί

29χρονη παρθένα περιμένει το πρώτο της παιδί
Pixabay

Για τη σύγχρονη κουλτούρα του λεγόμενου ανεπτυγμένου κόσμου, το να παραμένει ένας άνθρωπος παρθένος σε μεγάλη ηλικία αποτελεί ένα «στίγμα» που αντιμετωπίζεται με φόβο, άγχος, ειρωνεία – αναλόγως του ποιος και από ποια πλευρά το βλέπει. 

Στην περίπτωση της Λορίν, τα πράγματα αλλάζουν. Η 29χρονη από τον Καναδά, που χρησιμοποιεί ψευδώνυμο για να μιλήσει στο Vice, ούτε διαλαλεί ούτε ντρέπεται για την επιλογή της. Ωστόσο, στην περίπτωσή της, η είδηση δεν είναι πως παραμένει παρθένα στα 29 της χρόνια αλλά πως περιμένει το πρώτο της παιδί.

Στη βαθιά συντηρητική, θρησκευόμενη κοινωνία της Μανιτόμπα η Λορίν, κόντρα στις συμβουλές γιατρών και φίλων, αποφάσισε να γίνει μητέρα χωρίς να παντρευτεί και χωρίς να έχει συνδεθεί ερωτικά με κάποιον, μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης με το σπέρμα δότη.

Όπως παραδέχεται στο Vice, από περιέργεια περισσότερο, η ίδια είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να γνωρίσει κάποιον μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών, ωστόσο, πάντα κατέληγε να «αποσύρεται» από τη διαδικτυακή «αγορά» λόγω της «άθλιας» συμπεριφοράς των ανδρών.

«Οι άνδρες λένε απαίσια πράγματα. Θυμάμαι κάποια στιγμή όταν είχα ένα online προφίλ πως το πρώτο σχόλιο που έλαβα ήταν ‘θέλεις να κάτσεις πάνω στο πρόσωπό μου’; Πρώτον, μπορεί να λειτουργήσει κάτι τέτοιο στον οποιονδήποτε; Και δεύτερον, ευχαριστώ, δε θα πάρω. Τέτοιου είδους άνθρωποι με απωθούν», παραδέχεται χαρακτηριστικά.

Την αδιαφορία της για το σεξ επέτειναν και ιατρικοί παράγοντες. Για την ακρίβεια, η διαταραχή ενδοκρινών αδένων που επηρέαζαν την παραγωγή ορμονών στο σώμα της.

Το παράδοξο με την Λορίν είναι πως η επιλογή της να φέρει στον κόσμο ένα παιδί εκτός γάμου έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πρεσβεύει η θρησκευτική ανατροφή της. Προς το παρόν, η ίδια δεν έχει ενδοιασμούς ούτε μετανιώνει για τίποτα. Θα υποδεχτεί το μέλος της μονογονεϊκής της οικογένειας τον Ιούνιο και ήδη αναζητά έμπνευση για όνομα από το Games of Thrones.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ