ΚΟΣΜΟΣ

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες ο μακελάρης του Πάρκλαντ

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες ο μακελάρης του Πάρκλαντ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA / BROWARD COUNTY SHERIFF'S OFFICE

Κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες από πρόθεση απήγγειλαν οι αρχές στον 19χρονο μακελάρη της Φλόριντας Νίκολας Κρουζ, ο οποίος φέρεται να διέπραξε μία από τις χειρότερες ένοπλες επιθέσεις που εκτυλίχθηκαν ποτέ σε αμερικανικό σχολείο.

Mετά την αποβολή του από το Λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Πάρκλαντ, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, για πειθαρχικούς λόγους, ο Νίκολας Κρουζ επέστρεψε στο σχολικό συγκρότημα οπλισμένος με ένα ημιαυτόματο τουφέκι.

Άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ τραυμάτισε και αρκετούς ακόμη ανθρώπους.

Το FBI είχε διερευνήσει απειλή κατά σχολείου στο YouTube

Την ώρα που οι ΗΠΑ θρηνούν τα θύματα της ειδεχθούς αυτής επίθεσης, η ιστοσελίδα Buzzfeed αποκαλύπτει ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) είχε ερευνήσει μια απειλή που είχε διατυπωθεί μέσω YouTube για επίθεση σε σχολικό συγκρότημα.

Όπως έγινε γνωστό, όμως, εκείνη την περίοδο δεν κατέστη δυνατό να ταυτοποιηθεί το πρόσωπο που την είχε εκτοξεύσει.

Το Buzzfeed ισχυρίζεται ότι ένα πρόσωπο που ονομαζόταν Νίκολας Κρουζ είχε αφήσει ένα σχόλιο κάτω από ένα βίντεο στο YouTube που ανέφερε: «Θα γίνω επαγγελματίας σκοπευτής σχολείων».

Ο άνθρωπος που είχε αναρτήσει το βίντεο θορυβήθηκε και επικοινώνησε με το FBI.

«Θα αναλάβουμε δράση. Πρέπει να αντιστρέψουμε αυτή την τάση»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς δεσμεύτηκε σήμερα ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ θα εργαστεί προκειμένου να εφαρμοστούν με σθένος οι ομοσπονδιακοί νόμοι για την οπλοκατοχή και την πάταξη των βίαιων εγκλημάτων και να αναγνωρίζονται, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης, οι πιθανοί δράστες μαζικών δολοφονιών.

«Δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι κάτι επικίνδυνο και άρρωστο συμβαίνει και εμείς, για μία ακόμη φορά, παρακολουθήσαμε εικόνες με τα παιδιά μας— τρομοκρατημένα— να εγκαταλείπουν το σχολείο τους με τα χέρια τους ψηλά, πάνω από τα κεφάλια τους» είπε ο Σέσιονς σε μια συνάντηση που είχε με σερίφηδες.

«Θα αναλάβουμε δράση. Πρέπει να αντιστρέψουμε αυτή την τάση» υπογράμμισε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ