ΚΟΣΜΟΣ

Hurriyet: Κατασκευάζεται φυλάκιο σε νησάκι απέναντι από τα Ίμια

Hurriyet: Κατασκευάζεται φυλάκιο σε νησάκι απέναντι από τα Ίμια

Την κατασκευή φυλακίου απέναντι από τα Ίμια έχει ξεκινήσει ο τουρκικός στρατός, όπως μεταδίδουν αρκετά τουρκικά ΜΜΕ που μάλιστα φιλοξενούν και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της εφημερίδας Hurriyet, το φυλάκιο χτίζεται στην στο νησάκι Τσαβούς, που βρίσκεται περίπου ένα μίλι από τα Ίμια.

«Το Τσαβούς έχει μήκος μόλις 300 μέτρα και 70 μέτρα πλάτος και βρίσκεται κοντά στα Ίμια» αναφέρει το δημοσίευμα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την περιοχή «αμφισβητούμενη».

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dogan μετέδωσε, επίσης, την Πέμπτη ότι θα δημιουργηθούν και εγκαταστάσεις που θα μπορούν να φιλοξενήσουν στρατιώτες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε το ίδιο πρακτορείο, η κατασκευή θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες.

«Την ώρα που τα μηχανήματα και οι εργαζόμενοι μεταφέρονταν στην περιοχή, δύο πλοία που ανήκαν στο ελληνικό ναυτικό περιπολούσαν κοντά στην Κάλυμνο και παρακολουθούσαν τις τουρκικές κινήσεις» αναφέρει η Hurriyet.

Με τη σειρά του, το CNN Türk μετέδιδε ότι θερμικές κάμερες θα εγκατασταθούν στο φυλάκιο για να «βοηθήσουν το τουρκικό λιμενικό να παρεμποδίζει την παράνομη μετανάστευση και τις εδαφικές παραβιάσεις στα αμφιλεγόμενα νερά».

Οι κάμερες, όπως τονίζεται, «θα βοηθούν την τουρκική ακτοφυλακή να ελέγχει και τη ναυτική δραστηριότητα γύρω από τα Ίμια».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ