ΚΟΣΜΟΣ

Στη Φλόριντα ο Τραμπ - Θα συναντηθεί με τα θύματα της επίθεσης

Στη Φλόριντα ο Τραμπ - Θα συναντηθεί με τα θύματα της επίθεσης
REUTERS/Leah Millis

Στη Φλόριντα θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για να συναντηθεί με τα θύματα του μακελειού στο σχολείο του Πάρκλαντ.

«Θα αναχωρήσω σήμερα για τη Φλόριντα για να συναντήσω κάποιους από τους γενναιότερους ανθρώπους του πλανήτη – αλλά ανθρώπους οι ζωές των οποίων καταστράφηκαν εντελώς» ήταν το μήνυμα που έγραψε στο Twitter ο Τραμπ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το πότε θα γίνει η συνάντηση αυτή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προγραμματίσει να πάει στην εξοχική κατοικία του, στο Μαρ-α-Λάγκο, που δεν απέχει πολύ από το Πάρκλαντ, για να περάσει εκεί το Σαββατοκύριακο που συμπίπτει με τον εορτασμό της Ημέρας του Προέδρου.

Τραμπ: Κανένας γονέας δεν πρέπει να φοβάται για τον γιο ή την κόρη του

«Εργάζομαι επίσης μαζί με το Κογκρέσο σε διάφορα μέτωπα», πρόσθεσε, στο Twitter, ο Τραμπ ο οποίος την Πέμπτη είχε δηλώσει ότι επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλεια στα σχολεία και να φροντίσει για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ψυχικών ασθενειών. Δεν έκανε όμως καμία αναφορά στο καυτό θέμα της οπλοκατοχής.

Ο 19χρονος Νίκολας Κρουζ έσπειρε τον θάνατο στο παλιό του σχολείο, ανοίγοντας πυρ με ένα τουφέκι που είχε αγοράσει νόμιμα τον Φεβρουάριο του 2017.

Αντιμετωπίζει κατηγορίες για 17 ανθρωποκτονίες εκ προμελέτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ