ΚΟΣΜΟΣ

Τζαστίν Τριντό: Οργιάζουν οι φήμες για τη σχέση του με τον Φιντέλ Κάστρο

Τζαστίν Τριντό: Οργιάζουν οι φήμες για τη σχέση του με τον Φιντέλ Κάστρο
REUTERS/Adnan Abidi

Μύθος ή πραγματικότητα; Ο ισχυρισμός ότι ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζαστίν Τριντό είναι γιος του Φιντέλ Κάστρο, αν και διαψεύδεται από την καναδική κυβέρνηση, έχει πυροδοτήσει μια σειρά από σενάρια αναφορικά με τη σχέση του δημοφιλούς καναδού πολιτικού και του αείμνηστου ηγέτη της Κούβας.

Οι φήμες σχετικά με την πατρότητα του Τριντό πυροδοτήθηκαν από το περιεχόμενο της επιστολής που άφησε λίγο πριν αυτοκτονήσει, ο μεγαλύτερος γιος του Φιντέλ Κάστρο, Φιντελίτο, στις αρχές Φεβρουαρίου, όπου χαρακτήριζε «ετεροθαλή αδελφό του» τον πρωθυπουργό του Καναδά.

Όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που αυτός ο ισχυρισμός «κυκλοφορούσε» στα social media, αφού λίγο μετά τον θάνατο του Κουβανού ηγέτη το 2016, οι έπαινοι του Τζαστίν Τριντό προς το πρόσωπό του ερμηνεύθηκαν ως λόγια γιου προς τον πατέρα.

Ωστόσο η καναδική κυβέρνηση έσπευσε να διαψεύσει τις φήμες που κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα, ξεκαθαρίζοντας πως ο Τζαστίν Τριντό γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1971, με γονείς τον αείμνηστο καναδό πρωθυπουργό Πιέρ Τριντό και τη σύζυγό του Μάργκαρετ.

Η γέννησή του έγινε περίπου εννέα μήνες μετά το γάμο των γονιών του, περίπου τέσσερα χρόνια πριν η μητέρα του επισκεφτεί την Κούβα για πρώτη φορά, διευκρινίζεται ακόμη.

Ο Καναδός πρωθυπουργός πάντως την ίδια ώρα, απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας με την οικογένειά του, κατά την επίσκεψή τους στην Ινδία.

Επισκέφθηκαν το Ταζ Μαχάλ, με τις ενδυματολογικές επιλογές τους να… κλέβουν την παράσταση, και τον Τζαστίν Τριντό, που επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το εντυπωσιακό μνημείο, να γράφει στο βιβλίο των επισκεπτών.

2018 02 19T083710Z 1902744341 RC1CA1B50D90 RTRMADP 3 INDIA CANADA

Πηγή:REUTERS/Amit Dave

2018 02 19T070747Z 692450319 RC16094126E0 RTRMADP 3 INDIA CANADA

«Περίπου 35 χρόνια πριν, όταν ήμουν 11 ετών, ήρθα στην Ινδία σε επίσημο ταξίδι με τον πατέρα μου. Για μένα το να βρίσκομαι σε επίσημο ταξίδι και παράλληλα να μπορώ να μοιραστώ με τα παιδιά μου αυτή την επίσκεψη είναι κάτι ξεχωριστό και χαίρομαι που κατάφερα να το απολαύσω ως μπαμπάς με τα παιδιά μου», είπε πρωθυπουργός του Καναδά.


Πηγή:REUTERS/Amit Dave

Μετά το Ταζ Μαχάλ οι Τριντό φόρεσαν τις παραδοσιακές ενδυμασίες ινδουιστών και προσευχήθηκαν, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν και το Sabarmati Ashram όπου όλοι μαζί έμαθαν να δουλεύουν τα τσάκρα τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ