ΚΟΣΜΟΣ

Ένας Αμερικανός καταστρέφει το AR-15 του και γίνεται viral

Ένας Αμερικανός καταστρέφει το AR-15 του και γίνεται viral
Facebook/ Scott-Dani Pappalardo

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει το βίντεο του Σκοτ Παπαλάρντο από την Αμερική, ενός υποστηρικτή της δεύτερης τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ περί οπλοκατοχής. Ο λόγος; Ο άντρας, λάτρης των όπλων, καταστρέφει αγαπημένο του τυφέκιο, ένα AR-15, επειδή «δεν μπορεί να ζήσει με την ιδέα ότι το παιδί του επόμενου ιδιοκτήτη του μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να σκοτώσει ανθρώπους».

Σε βίντεο πέντε λεπτών, το οποίο ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook, ο Παπαλάρντο χρησιμοποίησε ένα πριόνι για να κόψει σε κομμάτια το AR-15.

Ήδη, η εν λόγω ανάρτηση έχει μοιραστεί χιλιάδες φορές ενώ το έχουν δει πάνω από 15 εκατομμύρια φορές.

«Πολλοί μου λένε “γιατί χρειάζεσαι ένα τέτοιο όπλο. Η μόνη χρησιμότητά του είναι να σκοτώνει”» λέει ο ίδιος στο βίντεο, και συνεχίζει:

Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας, είναι πολύ διασκεδαστικό να ρίχνεις βολή με ένα τέτοιο όπλο. Δεν είμαι κυνηγός, δεν έχω σκοτώσει ποτέ τίποτα εκτός από μερικούς άψυχους στόχους. Θυμάμαι πως μετά το μακελειό στο Σάντι Χουκ, είπε στη γυναίκα μου ότι ευχαρίστως θα αποχωριζόμουν αυτό το όπλο εάν με αυτό τον τρόπο θα μπορούσα να σώσω τη ζωή έστω και ενός παιδιού.

Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε μερικές ημέρες μετά από το μακελειό σε σχολείο της Φλόριντα, στο οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 17 άνθρωποι.

«Έχουν περάσει πέντε χρόνια [σ.σ. από το Σάντι Χουκ] και έκτοτε έχουν σκοτωθεί 400 άνθρωποι σε πάνω από 200 πυροβολισμούς σε σχολεία. Οπότε τα λόγια μου ήταν απλώς κενά λόγια, τα είπα για να τα πω. Και τώρα άλλες 17 ζωές χάθηκαν οπότε πότε θα αλλάξουμε; Πότε θα φτιάξουμε νόμους που να λένε ότι ένα τέτοιο όπλο δεν είναι αποδεκτό στη σημερινή κοινωνία».

Μόλις κατάστρεψε το αγαπημένο του τυφέκιο είπε:

Το ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι θα πουν ότι είμαι χαζός που το έκανα αυτό αλλά ήταν μια προσωπική επιλογή. Δεν μπορώ να ζήσω γνωρίζοντας ότι το όπλο μου είναι κάπου εκεί έξω και πως κάποια μέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια φρικιαστική πράξη, όπως αυτή που έλαβε χώρα τις προάλλες στη Φλόριντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ