ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Παραιτείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλικό σκάνδαλο

Αυστραλία: Παραιτείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις για σεξουαλικό σκάνδαλο
AAP/Lukas Coch/via REUTERS

Την πρόθεσή του να υποβάλλει την παραίτησή του από το αξίωμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην Αυστραλία, έκανε γνωστή την Παρασκευή ο Μπάρναμπι Τζόις, που φέρεται να είναι ο πρωταγωνιστής ενός σεξουαλικού σκανδάλου που αποκαλύφθηκε πριν από μερικές εβδομάδες στη χώρα.

Ο Τζόις βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» από τις αρχές Φεβρουαρίου, όταν αποκαλύφθηκε η εξωσυζυγική σχέση του με την πρώην διευθύντρια του γραφείου Τύπου του.

Ο ίδιος παραδέχθηκε τη σχέση, ωστόσο αρνούνταν να παραιτηθεί, κάνοντας λόγο για ιδιωτικό ζήτημα, ενώ ήδη από τον Δεκέμβριο είχε κάνει γνωστό τον χωρισμό με τη σύζυγό του.

Ωστόσο την Πέμπτη, το Εθνικό Κόμμα, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Φιλελεύθερους, έλαβε μια έγγραφη καταγγελία για τον Τζόις, στην οποία υπάρχουν αναφορές για σεξουαλική παρενόχληση.

Ακολούθησαν δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, με τις οποίες έκανε γνωστό ότι παραιτείται από την ηγεσία του κόμματός του, αλλά και από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να αποφύγει την περαιτέρω παρενόχληση της οικογένειάς του εξαιτίας των καταγγελιών προς το πρόσωπό του.

Ξεκαθάρισε πάντως πως θα διατηρήσει τη θέση του στο κοινοβούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ