Αλλαγές στις φυλακές της Γαλλίας για καλύτερη αντιμετώπιση των ριζοσπαστικοποιημένων κρατούμενων
Η χωρητικότητα των φυλακών στη Γαλλία θα αυξηθεί κατά περίπου 1500 θέσεις ως μέρος του Εθνικού Σχεδίου Αντιμετώπισης της Ριζοσπαστικοποίησης, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ.
«Η υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλ Μπελουμπέ ασχολείται επίσης με τις πρόσθετες διαδικασίες που έχουν να κάνουν με την στέγαση και τη σίτιση ριζοσπαστικοποιημένων ανθρώπων, κυρίως αυτών που επιστρέφουν από τη Συρία και το Ιράκ. Θα δημιουργηθούν 1500 θέσεις σε απομονωμένα τμήματα, που θα χρησιμοποιούνται μόνο από ριζοσπαστικοποιημένους κρατούμενους», τονίζει ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του.
Σύμφωνα με τον Εντουάρ Φιλίπ, 450 από αυτές τις θέσεις θα είναι ήδη έτοιμες στα τέλη του χρόνου. Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας μίλησε στην πόλη Λολ, παρουσιάζοντας το Εθνικό Σχέδιο Αντιμετώπισης της Ριζοσπαστικοποίησης που περιλαμβάνει 60 σημεία.
Εκτός από τις αλλαγές στις φυλακές, ο Γάλλος πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.
73 άγνωστες μέχρι τώρα καλδέρες ηφαιστείων εντόπισαν ερευνητές στους βυθούς των ωκεανών
10:20
Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον Αντώνη Σαμαρά»
10:10
Σπουδές Ιατρικής με διεθνείς προδιαγραφές: Γιατί Έλληνες επιλέγουν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
10:00
Νέοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ οι Ακριώτου και Καριπίδης - Εντεκαμελής η ΚΟ
09:58