Αντίδραση της Τουρκίας στην απόφαση των ΗΠΑ να ανοίξουν την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
Η απόφαση των ΗΠΑ να ανοίξουν πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, τον Μάιο, προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας, η οποία δήλωσε πως αυτό περιφρονεί την απόφαση του ΟΗΕ και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) και δείχνει πως επιμένουν να βλάψουν την ειρήνη.
Ειδικότερα, ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει πως η απόφαση των ΗΠΑ είναι «πολύ ανησυχητική» και «φανερώνει την επιμονή (της αμερικανικής κυβέρνησης) να καταστρέψει τις προϋποθέσεις για την ειρήνη».
Σημειώνεται πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως θα ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ τον Μάιο, ώστε να συμπέσει με την 70η επέτειο της ίδρυσης του Ισραήλ.
Τον Δεκέμβριο, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε φιλοξενήσει στην Κωνσταντινούπολη σύνοδο κορυφής περισσότερων από 50 χωρών του OIC, κατά την οποία οι μουσουλμάνοι ηγέτες καταδίκασαν την απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.
Βελτιώνεται η υγεία του άνδρα της Εθνοφρουράς που τραυματίστηκε στην επίθεση στην Ουάσιγκτον
20:28
Δήμος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης: Εντυπωσιακή φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου (pics&vid)
20:16
Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Χημικά και κρότου λάμψης από την ΕΛΑΣ (pics)
20:12
Πάνω από 5.000 διαδηλωτές στην πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου (pics&vids)
20:01