ΚΟΣΜΟΣ

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2018: Η «επίθεση γοητείας» των cheerleaders της Βόρειας Κορέας

Χειμερινοί Ολυμπιακοί 2018: Η «επίθεση γοητείας» των cheerleaders της Βόρειας Κορέας
Reuters

Μπορεί να ζητωκραυγάζουν, να χορεύουν και να τραγουδούν όλες μαζί, αλλά οι μαζορέτες της Βόρειας Κορέας δεν είναι… συνηθισμένες.

Καμπάνια... γοητείας

Ο «Στρατός Όμορφων Γυναικών» της Βόρειας Κορέας έχει ενθουσιάσει και μπερδέψει ταυτοχρόνως την κοινή γνώμη από τη στιγμή που κατέφθασε στην Πιονγκτσάνγκ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι απόψεις διίστανται αφού η Νότια Κορέα χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως μια ευκαιρία για «συμφιλίωση και ενότητα», ενώ η Ιαπωνία προτρέπει τον κόσμο να μην είναι αφελής και να μην υποκύψει στην «επίθεση γοητείας» του Βορρά.

Σύγκρουση... κουλτούρας

Οι cheerleaders αποτέλεσαν αναπόσπαστο κομμάτι στους αγώνες χόκεϊ γυναικών όπου η Κορέα εκπροσωπήθηκε από κοινή ομάδα. Όμως, δεν «ταίριαξαν» ιδιαίτερα με τις μαζορέτες της Νότιας Κορέας. Από τη μία οι Βορειοκορεάτισσες μαζορέτες ήταν ντυμένες με κόκκινες αθλητικές φόρμες και τραγουδούσαν παλιά pop τραγούδια κι από την άλλη οι μαζορέτες της Νότιας Κορέας, με τις μίνι φούστες τους ξεσήκωσαν το κοινό με rap, rock και K-pop μουσικές.

Αρκετοί από τους θεατές εκνευρίστηκαν τη στιγμή που οι Βορειοκορεάτισσες φόρεσαν μάσκες αντρών. «Ήταν ναι μεν νέες και όμορφες αλλά αυτό ήταν κάτι περίεργο» αναφέρει ένας μαθητής που βρίσκονταν στο κοινό.

Capture


Πηγή: REUTERS/Brian Snyder

«Ενοποιήστε την πατρίδα»

Η ομάδα των κοριτσιών έκανε μία εμφάνιση - έκπληξη σε παιχνίδι χόκεϊ της ομάδας αντρών της Νότιας Κορέας, το οποίο αποτέλεσε τον πρώτο αγώνα που οι μαζορέτες εμφανίστηκαν παρά το γεγονός ότι δεν αγωνίζονταν κάποιος Βορειοκορεάτης αθλητής.

Για άλλη μια φορά ήταν ντυμένες με κόκκινες φόρμες και ανέμιζαν σημαίες με το περίγραμμα μιας ενωμένης κορεατικής χερσονήσου. Ανά διαστήματα φώναζαν συνθήματα όπως «Ενοποιήστε την πατρίδα», «Κερδίστε, κερδίστε, αθλητές μας, κερδίστε».

Είμαστε… ένα!

Η ομάδα των μαζορετών ήταν το μόνο θέαμα στο Jeongseon Alpine Center, τη μέρα που λόγω ισχυρών ανέμων, ο αγώνας αναβλήθηκε για αρκετή ώρα. Οι cheerleaders παρέμειναν στον χώρο, ζητωκραυγάζοντας και τραγουδώντας.

«Είμαστε…» φώναζαν οι Βορειοκορεάτισσες «…Ένα» συμπλήρωνε μία μικρότερη ομάδα από Νοτιοκορεάτισσες.

Ο ψεύτικος Κιμ

Η κοινή κορεάτικη ομάδα σημείωσε ένα ιστορικό, πρώτο γκολ για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Με αφορμή αυτό, οι μαζορέτες ξεκίνησαν να φωνάζουν και να ξεσηκώνουν το κοινό, όταν λίγο μετά αιφνιδιάστηκαν από μία απρόσμενη εμφάνιση του «Κιμ Γιονγκ Ουν», που αργότερα αποκαλύφθηκε πως ήταν ένας Αυστραλός ηθοποιός που υποδυόταν τον Βορειοκορεάτη ηγέτη.

Τη στιγμή της εμφάνισής του, μερικά μέλη των μαζορετών απέφυγαν να τον κοιτάξουν ενώ άλλες προσπαθούσαν να μην γελάσουν (σ.σ. στη Βόρεια Κορέα, εάν κάποιος «τολμούσε» να μιμηθεί μέλος της οικογένειας που βρίσκεται στην ηγεσία, θα θεωρούνταν βλάσφημος).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ