ΚΟΣΜΟΣ

Hurriyet: Προβοκάτσια των Eλληνοκυπρίων στην ΑΟΖ

Hurriyet: Προβοκάτσια των Eλληνοκυπρίων στην ΑΟΖ
REUTERS/ file photo

«Προσχεδιασμένη προβοκάτσια» χαρακτηρίζει την προσπάθεια προσέγγισης του γεωτρύπανου της ΕΝΙ στο σημείο που είναι σχεδιασμένο να γίνει γεώτρηση στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

«Φαίνεται ότι, το γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, ήταν σχεδιασμένο να προκαλέσει την κρίση, ώστε οι Ελληνοκύπριοι να πάνε το θέμα στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, και επικαλούμενη δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος σημειώνει πως ο Νίκος Αναστασιάδης πληροφόρησε τους Κύπριους πολιτικούς αρχηγούς την προηγούμενη μέρα για το σχέδιο αυτό.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ακόμη πως ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Κώστας Φυτίρης, έστειλαν ευχαριστήριο μήνυμα στον Ιταλό πλοίαρχο Μαρτσέλο Ζίνια.

hurriyet

Το δημοσίευμα κλείνει με την αναφορά πως το γεωτρύπανο έχει αγκυροβολήσει στη Λεμεσό, από όπου τις προσεχείς ημέρες θα αποπλεύσει με προορισμό το Μαρόκο, όπου θα ξεκινήσει νέες έρευνες τον Μάρτιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ