ΚΟΣΜΟΣ

Ειδικές κονκάρδες για τις εγκύους στο μετρό της Μόσχας για να τους παραχωρούν θέση

Ειδικές κονκάρδες για τις εγκύους στο μετρό της Μόσχας για να τους παραχωρούν θέση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/YURI KOCHETKOV

Το μετρό της Μόσχας αποφάσισε να προσφέρει στις εγκύους που μετακινούνται με το μετρό ειδικές κονκάρδες ώστε να αναβαθμισθεί η κοινωνική ευθύνη και η ευγενική συμπεριφορά των επιβατών μεταξύ τους. Τη δήλωση αυτή έκανε ο υποδιευθυντής του Μετρό της Μόσχας και αρμόδιος στρατηγικής ανάπτυξης, Ρομάν Λατίποφ.

Οι έγκυες θα μπορούν να πάνε στα γκισέ που υπάρχουν στις στάσεις του μετρό και έχουν την ταμπέλα «Ζωντανή επικοινωνία» και να ζητήσουν την σχετική κονκάρδα, χωρίς να επιδείξουν ταυτότητα ή κάποιο δικαιολογητικό, η οποία θα γράφει «Ευχαριστώ που παραχωρήσατε στη μέλλουσα μητέρα την θέση σας».

«Η κονκάρδα είναι κόκκινου χρώματος, είναι ευδιάκριτη και ευελπιστούμε ότι θα βοηθήσει τις μέλλουσες μητέρες να πραγματοποιούν με ασφάλεια τις μετακινήσεις τους στο μετρό», δήλωσε ο Λατίποφ, όπως μετέδωσε το Ria Novosti.

Ο Λατίποφ δήλωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε τη Δευτέρα και έχει πιλοτικό χαρακτήρα, προσθέτοντας ότι εάν υπάρξει θετική ανταπόκριση, η διοίκηση του μετρό θα προσπαθήσει να την καθιερώσει.

Η κονκάρδα δίνεται δωρεάν και από σήμερα διατίθεται σε 13 στάσεις του μετρό και σε πέντε στάσεις του δακτυλίου του μετρό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ