ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός κόρταρε Γιαπωνέζα μέσω εφαρμογής και όταν τη συνάντησε τη δολοφόνησε και τη διαμέλισε

Αμερικανός κόρταρε Γιαπωνέζα μέσω εφαρμογής και όταν τη συνάντησε τη δολοφόνησε και τη διαμέλισε
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EPA/KIMIMASA MAYAMA

Τα ίχνη μιας 27χρονης κοπέλας από την Ιαπωνία είχαν χαθεί από τις 16 Φεβρουαρίου. Τελευταία φορά εθεάθη στον σιδηροδρομικό σταθμό JR Morinomiya στην Οσάκα, όπως αποκαλύφθηκε από κάμερες ασφαλείας, όπου συνάντησε έναν νεαρό άνδρα και μπήκε μαζί του σε κτίριο με διαμερίσματα. Το βίντεο αυτό οδήγησε τις αρχές στα ίχνη του ανθρώπου που έβαλε με φρικιαστικό τρόπο τέλος στη ζωή της, όπως αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 22 Φεβρουαρίου διεξήχθη έρευνα στο εν λόγω κτίριο και συνελήφθη ο Yevgeniy Vasilievich Bayraktar, κάτοικος της Νέας Υόρκης και ύποπτος για παράνομη κράτηση της γυναίκας. Όταν οι Αρχές έψαχναν το δωμάτιό του, βρήκαν ένα… κεφάλι, κρυμμένο σε βαλίτσα. Αυτομάτως του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ξεκίνησαν οι ανακρίσεις.

Μετά από τρεις ημέρες, ο Bayraktar ομολόγησε το έγκλημά του, δηλώντας πως «παράτησα το πτώμα γυναίκας που ήταν μαζί μου» και οδήγησε τις Αρχές στα σημεία που είχε κρύψει τα μέλη του σώματός της.

Συνοδεία του δράση, η αστυνομία βρήκε τον κορμό της άτυχης γυναίκας σε σημείο της πόλης Shimamoto, 580 μέτρα μακριά από εκεί που είχε θάψει τα χέρια της. Έπειτα οδήγησε τις Αρχές στη Yamashina για να τους αποκαλύψει πού ήταν τα πόδια της (τα είχε πετάξει με απόσταση πέντε μέτρων το ένα από το άλλο).

Η ταυτοποίηση έγινε άμεσα και διαπιστώθηκε πως το θύμα ήταν η 27χρονη Γιαπωνέζα, της οποίας τα ίχνη αγνοούνταν έπειτα από ραντεβού που είχε κανονίσει με τον Αμερικανό τουρίστα, μέσω dating app.

ap


Πηγή: Τοπική εφημερίδα, The Asahi Shimbum

Στις 16 Φεβρουαρίου η γυναίκα είπε σε φίλες της πως θα έκανε ένα μικρό ταξίδι από την πόλη της (Sanda) ως την Οσάκα για να συναντήσει κάποιον γνωστό της. Το «ζευγάρι» ήταν σε επαφή για αρκετούς μήνες μέσω ενός dating app που έχει σκοπό να «φέρνει πιο κοντά» Ιάπωνες με ξένους.

Το υλικό που εξασφάλισαν οι αρχές, από τις κάμερες ασφαλείας του διαμερίσματος, έδειχνε τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία και το διαμελισμό της νεαρής γυναίκας, να εισέρχεται στο δωμάτιο παρέα με το θύμα. Από τότε δεν την ξαναείδε κανείς, ενώ ο άνδρας μπαινοέβγαινε για μέρες, κρατώντας μια αποσκευή.

Βρέθηκαν ίχνη αίματος στο δωμάτιό του, με την αστυνομία να εκφράζει την πεποίθηση πως εκεί έγινε ο διαμελισμός του θύματος. Επιβεβαιώθηκε πως ο Bayraktar συνάντησε και άλλες γυναίκες, μέσω της ίδιας εφαρμογής, οι οποίες, ευτυχώς, χαίρουν άκρας υγείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ