ΚΟΣΜΟΣ

Ποινή φυλάκισης σε τραγουδίστρια που… πρόσβαλε τον Νείλο

Ποινή φυλάκισης σε τραγουδίστρια που… πρόσβαλε τον Νείλο
Facebook/Sherine Abdel-Wahab

Αντιμέτωπη με τον νόμο ήρθε τραγουδίστρια στην Αίγυπτο με αφορμή τα προσβλητικά, όπως θεωρήθηκαν, σχόλια που έκανε για τον ποταμό Νείλο, ο οποίος θεωρείται ιερός στη χώρα.

Συγκεκριμένα, η Sherine Abdel - Wahab καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και σε χρηματικό πρόστιμο ύψους 10.000 αιγυπτιακών λιρών, επειδή δήλωσε πως ο ποταμός Νείλος είναι μολυσμένος και δεν είναι καλή ιδέα να πίνεις κάποιες από το νερό του.

Η δίωξη σε βάρος της ήρθε μετά την κυκλοφορία ενός βίντεο από συναυλία της, όπου ένας θαυμαστής της ζητάει να τραγουδήσει το “Mashrebtesh min Nelha”, ένα τραγούδι για το νερό του Νείλου. Εκείνη εμφανίζεται να απαντά ότι «είναι καλύτερα να πιείς Evian», καθώς όπως εξήγησε το να πίνει κανείς το νερό του ποταμού ελλοχεύει τον κίνδυνο για σχιστοσωμίαση, μία ασθένεια που προκαλείται από παράσιτο που ζει στο νερό.

Η συγκεκριμένη ασθένεια παλιά ήταν αρκετά διαδεδομένη στην Αίγυπτο και ίχνη της έχουν βρεθεί μέχρι και σε μούμιες, όμως τον τελευταίο αιώνα τα περιστατικά έχουν μειωθεί δραστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ