ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές από σύμβουλο του Ερντογάν για χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειo

Νέες απειλές από σύμβουλο του Ερντογάν για χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειo
EPA/STR/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Γιγίτ Μπουλούτ, ένας εκ των πιο γνωστών συμβούλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε ακόμη μία δήλωση που δυναμιτίζει τις σχέσεις της χώρας του με τις γείτονες στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Μπουλούτ, ο οποίος και στο παρελθόν έχει προκαλέσει αίσθηση με τις τοποθετήσεις του, επεσήμανε πως ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα διστάσει να δώσει εντολή για χτύπημα στην ανατολική Μεσόγειο σε περίπτωση που υπάρξει κάποια κίνηση στην περιοχή την οποία δεν εγκρίνει η Άγκυρα.

Σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης TRT, ο Μπουλούτ εμφανίστηκε βέβαιος πως ο Ερντογάν θα παρέμβει δυναμικά αν γίνει προσπάθεια για έρευνα ή εξόρυξη χωρίς την «άδεια» της Τουρκίας.

«Η ΕΝΙ προσπαθεί να μπει στην ΑΟΖ της Κύπρου με δύο ιταλικές φρεγάτες και για τρεις εβδομάδες το τουρκικό ναυτικό δεν το αφήνει να πάει», ανέφερε ο σύμβουλος του Ερντογάν, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, και συμπλήρωσε:

«Βλέπετε το θράσος; Οι Ε/κ τους δίνουν τον διαγωνισμό και οι ιταλικές φρεγάτες έρχονται και προσπαθούν να βάλουν το γεωτρύπανο μέσα στα χωρικά ύδατα της Κύπρου. Εάν έχετε το θάρρος μπείτε. Το λέω καθαρά. Σε οποιοδήποτε πεδίο στο οποίο δεν δίνουμε άδεια, σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή προβοκάτσια, προσωπικά ο αρχιστράτηγός μας (ο Ερντογάν) θα δώσει την εντολή για χτύπημα. Κανένας να μην έχει αμφιβολία γι' αυτό».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ