ΚΟΣΜΟΣ

Άσαντ: Η επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών στην ανατολική Γούτα θα συνεχιστεί

Άσαντ: Η επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών στην ανατολική Γούτα θα συνεχιστεί
REUTERS

Σε μία από τις σπάνιες δηλώσεις του ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ τόνισε πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της Δαμασκού εναντίον του ανταρτοκρατούμενου θύλακα της ανατολικής Γούτας «πρέπει να συνεχιστούν».

Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ήδη ανακτήσει τον έλεγχο του 25% και πλέον του προπυργίου των ανταρτών στην περιοχή, που μαστίζεται από μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.

«Η επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών θα συνεχιστεί, παράλληλα με τη δυνατότητα που θα δοθεί στους άμαχους να απομακρυνθούν προς τα εδάφη» που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις, επισήμανε ο Σύρος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια δηλώσεων που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

«Δεν υπάρχει καμία αντίφαση μεταξύ της εφαρμογής μιας εκεχειρίας και των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Η πρόοδος που καταγράφθηκε χθες και προχθές στη Γούτα από τον Συριακό Αραβικό Στρατό επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας» πρόσθεσε ο Άσαντ, αναφερόμενος στην εκεχειρία πέντε ωρών που τίθεται σε ισχύ καθημερινά (από τις 09.00 ώρα Ελλάδας- 14.00 ώρα Ελλάδας), την οποία οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει χαρακτηρίζοντάς την «αστείο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ