ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Πρωτιά για το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στις βουλευτικές εκλογές

Ιταλία: Πρωτιά για το Κίνημα των Πέντε Αστέρων στις βουλευτικές εκλογές
REUTERS/Yara Nardi

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων (M5S) αναδεικνύεται πρώτο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές της Ιταλίας, σύμφωνα με την έως τώρα καταμέτρηση των αποτελεσμάτων.

Συγκέντρωσε ποσοστό της τάξης του 30,92% και 235 έδρες στην κάτω Βουλή, ωστόσο ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα είναι η συμμαχία δεξιάς-άκρας δεξιάς με το 36,98% των ψήφων, με πάνω από τα μισά εκλογικά τμήματα να έχουν ενσωματωθεί.

Τα παραπάνω αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση της η εφημερίδα Corriere della Sera, που επικαλείται στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

Στις τάξεις της συμμαχίας της δεξιάς, η Λέγκα του Βορρά (συγκεντρώνει το 18,69% των ψήφων) υπό τον Ματέο Σαλβίνι αναμένεται να καταλάβει 117 έδρες, το Φόρτσα Ιτάλια (13,45%) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι 102 και τα Αδέλφια της Ιταλίας (4,25%) 28, κατά τα στοιχεία της Κοριέρε ντέλα Σέρα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα (PD) βλέπει το ποσοστό του να υποχωρεί στο 24,40% και θα καταλάβει 107 έδρες στην επόμενη ιταλική κάτω Βουλή, ενώ το αριστερό κόμμα Ελεύθεροι και Ίσοι περιορίζεται στο 3,55% των ψήφων και δεν θα ξεπεράσει τις 15 έδρες στο σώμα, κατά τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της χθεσινής ψηφοφορίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ