ΚΟΣΜΟΣ

Γιατί μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός της Σαουδικής Αραβίας «έκοψε» τα τουρκικά σίριαλ

Γιατί μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός της Σαουδικής Αραβίας «έκοψε» τα τουρκικά σίριαλ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/STR

Ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Μέσης Ανατολής, έχει σταματήσει να μεταδίδει τουρκικές σαπουνόπερες, από την 1η Μαρτίου.

Ο όμιλος MBC Group, με έδρα το Ντουμπάι, αποφάσισε να «κόψει» τα δημοφιλή τουρκικά προγράμματα, με διαταγή του προέδρου Waleed al-Ibrahim, ο οποίος αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος από τις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με το al Jazeera.

Το δίκτυο αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, ωστόσο αυτή έρχεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι καλές καθώς η Τουρκία έδειξε την υποστήριξή του στο Κατάρ, όταν η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της διέκοψαν αιφνιδιαστικά τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι στηρίζει ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις και ότι είναι θετικά διακείμενο προς το σιιτικό Ιράν.

«Υπάρχει μια απόφαση, η οποία επίσης φαίνεται πως περιλαμβάνει αρκετούς αραβικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σε πολλές χώρες, περιλαμβανομένου του MBC, για παύση της προβολής τουρκικών σίριαλ» είπε ο εκπρόσωπος του MBC, Mazen Hayek στο Associated Press, αρνούμενος να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Για την ώρα δεν υπάρχει αντίδραση από την Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ