ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Παυλόπουλου: Να σεβαστείς το Διεθνές Δίκαιο και τα σύνορά μας

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Παυλόπουλου: Να σεβαστείς το Διεθνές Δίκαιο και τα σύνορά μας
EUROKINISSI/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Να σεβαστεί το διεθνές Δίκαιο και τα σύνορα της Τουρκίας καλεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέδωσε ανακοίνωση με τις δηλώσεις του εκπροσώπου της Χαμί Ακσόι, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παυλόπουλου, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο ελληνικός Τύπος ανέφερε χθες ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε τα ακόλουθα σχόλια για την Τουρκία: Μπορεί να μην έχουμε την επικράτεια που θα έπρεπε να είχαμε ιστορικά (…) Αν η Ιστορία μας αναγκάσει, θα κάνουμε ό,τι έπραξαν οι πρόγονοί μας».

«Καλούμε τον Πρόεδρο Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα σύνορά μας και να απέχει από μία ρητορική που δεν συνάδει με τη θέση του και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναγκαία ένταση», συνεχίζει η δήλωση του κ. Ακσόι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Να συλληφθούν οι δράστες που έκαψαν τη σημαία μας

Παράλληλα, το τουρκικό ΥΠΕΞ, σε προηγούμενη ανακοίνωσή του καταδίκασε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που οργάνωσε ρατσιστικό κόμμα στην Αθήνα (εννοεί τη Χρυσή Αυγή) στις 5 Μαρτίου.

«Απαιτούμε από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη των δραστών που διέπραξαν αυτή τη στυγερή πράξη σε βάρος της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ