ExxonMobil: Κανονικά οι εργασίες στο οικόπεδο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ
Ο εκπρόσωπος της ExxonMobil, Suann Guthrie, δήλωσε ότι ο προγραμματισμός της εταιρείας, που αφορά τις εργασίες στο τεμάχιο 10, προχωρά κανονικά θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια πληρωμάτων και πλοίων, που θα πραγματοποιήσουν τις έρευνες στην περιοχή.
«Ο προγραμματισμός μας αφορά τη διενέργεια δύο ερευνητικών γεωτρήσεων, ξεκινώντας το πρώτο εξάμηνο του 2018», ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ).
«Μέρος της προετοιμασίας είναι και η απόκτηση των σχετικών αδειών κι επιπλέον η συλλογή περιβαλλοντικών δεδομένων με τη χρήση ερευνητικών σκαφών. Αναμένουμε αυτές οι έρευνες να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες», συνέχισε.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, απέφυγε να απαντήσει κατά πόσο τα ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil έχουν αρχίσει προετοιμασία στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ.
Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2017 υπογράφηκε στη Λευκωσία το συμβόλαιο εξερεύνησης και καταμερισμού παραγωγής για το τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ με τις εταιρείες ExxonMobil και Qatar Petroleum.Εξάλλου, όπως αναφέρει το ΚΥΠΕ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, φωτογραφίες του USNS Carson City του αμερικανικού στόλου, που αναχώρησε χθες από τη Σούδα προς άγνωστη κατεύθυνση. Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο πρέσβης, πρόκειται για πλοίο «αιχμή δόρατος» της εκστρατευτικής μεταγωγικής δύναμης του αμερικανικού στόλου, το οποίο διεξάγει ασκήσεις, προκειμένου να προωθήσει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή.
Σδούκου: «Αναξιόπιστο το ΠΑΣΟΚ - Συμφώνησε για τις Ανεξάρτητες Αρχές και μετά αθέτησε τη συμφωνία» (vid)
22:16
Τα δύο «πρόσωπα» του καιρού: Σε ποιες περιοχές το θερμόμετρο έδειξε πάνω από 20 βαθμούς Κελσίου (χάρτης)
22:08
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθας (pic)
22:03
Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως εμπόδισε 49 πλοία να φύγουν από ιρανικά λιμάνια
21:57