ΚΟΣΜΟΣ

Πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών μήνυσε τον Ντόναλντ Τραμπ

Πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών μήνυσε τον Ντόναλντ Τραμπ
EPA/PAUL BUCK/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς κατέθεσε μήνυση κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Στη μηνυτήρια αναφορά της σημειώνεται πως ο πλανητάρχης δεν υπέγραψε ποτέ την μυστική συμφωνία που είχαν συνάψει οι δύο πλευρές περί εμπιστευτικότητας σχετικά με τη σεξουαλική τους επαφή, άρα η συμφωνία θεωρείται άκυρη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη μήνυση που κατατέθηκε στην Καλιφόρνια και αποκάλυψε μέσω twitter ο συνήγορος της Ντάνιελς, ο δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, ήταν αυτός που υπέγραψε το έγγραφο εκ μέρους του εντολέα του.

Η Ντάνιελς, κατά κόσμον Στέφανι Κλίφορντ, ισχυρίζεται πως είχε ερωτική σχέση με τον πλανητάρχη αρκετά χρόνια πριν την άνοδό του στον προεδρικό θώκο. Όμως, στη μήνυσή της σημειώνεται πως την περίοδο που έτρεχε η καμπάνια του για την προεδρία – πολλές κυρίες είχαν καταγγείλει τότε τον Τραμπ για σεξουαλικές παρενοχλήσεις – ο Κόεν την είχε προσεγγίσει προσπαθώντας να εξαγοράσει τη σιωπή της.

«Παρότι ο κ. Τραμπ δεν υπέγραψε τη συμφωνία, ο κ. Κόεν έδωσε την εντολή να κατατεθούν στον λογαριασμό της Κλίφορντ 130.000 δολάρια. Το έκανε παρότι δεν υπήρχε καμία νόμιμη συμφωνία και άρα καμία ρητή απαγόρευση προς τη Κλίφορντ να αποκαλύψει την αλήθεια για τον κ. Τραμπ», αναφέρεται στη μήνυση, που αποκαλύπτει πως ο Κόεν συνέχισε τις προσπάθειες αποσιώπησης της Κλίφορντ και μετά την εκλογή του πλανητάρχη, με την πιο πρόσφατη να σημειώνεται τον Φεβρουάριο του 2018.

«Για να είμαστε σαφείς, οι προσπάθειες εκφοβισμού της Κλίφορντ για να μην μιλήσει και να προστατευτεί ο κ. Τραμπ, συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό», αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά.

Ο Κόεν παραδέχθηκε πως πλήρωσε την μηνύτρια και σε δήλωσή του σημείωνε: «Ούτε η επιχείρηση Τραμπ, ούτε η καμπάνια Τραμπ είχαν σχέση με τη συναλλαγή με την κ. Κλίφορντ και ούτε με εξουσιοδότησαν για την πληρωμή».

Ο συνήγορος του Τραμπ επιμένει εξ’ αρχής πως ο πελάτης του «αρνείται κατηγορηματικά» κάθε επαφή με την Στέφανι Κλίφορντ.

Stormy Daniels sues Trump over alleged affair and 'hush' agreement, by Sophie Tatum, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ