ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί τους επόμενους μήνες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν! (video)

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί τους επόμενους μήνες με τον Κιμ Γιονγκ Ουν! (video)
REUTERS/KCNA - Lucas Jackson

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απηύθυνε πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ να συναντηθούν και ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησε να διεξαχθεί σύνοδος κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της προεδρίας της Νότιας Κορέας Τσανγκ Λι Ουνγκ.

Η συνάντηση θα γίνει ως το Μάιο, πρόσθεσε ο ίδιος και σημείωσε την προθυμία του Κιμ να συναντηθεί με τον Τραμπ το συντομότερο δυνατόν.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είπε ότι θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν μέχρι τον Μάιο», ανέφερε ο Τσανγκ.

«Ο Κιμ δεσμεύθηκε ότι η Βόρεια Κορέα θα απόσχει από οποιαδήποτε περαιτέρω δοκιμή πυρηνικού όπλου ή βαλλιστικού πυραύλου», σημείωσε και πρόσθεσε πως ο Κιμ δήλωσε πως δεσμεύεται να καταβάλλει προσπάθεια για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Ο Τσανγκ ανέφερε ότι τόσο στη Σεούλ, όσο και στην Ουάσιγκτον επικρατεί αισιοδοξία για τη συνέχιση της διπλωματικής διαδικασίας με σκοπό να εξερευνηθεί η πιθανότητα ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης που προκάλεσαν τα εξοπλιστικά προγράμματα της Πιονγιάνγκ.

Παράλληλα, ο Τσανγκ σημείωσε ότι τα προγραμματισμένα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ θα διεξαχθούν όπως προβλέπεται τον Απρίλιο, ενώ συμπλήρωσε ότι η πίεση που ασκείται στη Βόρεια Κορέα θα συνεχιστεί μέχρις ότου η Πιονγιάνγκ κάνει τα λόγια πράξεις.

Ο Τσανγκ επισήμανε ακόμη ότι ο Κιμ αντιλαμβάνεται πως τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια πρέπει να συνεχιστούν.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της νοτιοκορεατικής προεδρίας διευκρίνισε πως ενημέρωσε τον Τραμπ και στελέχη της κυβέρνησής του για τις επαφές που είχε αντιπροσωπεία της Σεούλ με τον Κιμ και άλλα στελέχη της κυβέρνησής του στην Πιονγιάνγκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ