ΚΟΣΜΟΣ

Καρέ-καρέ η έκρηξη της «Μητέρας του Σατανά» στο μετρό του Λονδίνου

Καρέ-καρέ η έκρηξη της «Μητέρας του Σατανά» στο μετρό του Λονδίνου

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από το βαγόνι του μετρό στο οποίο εξερράγη βόμβα, γνωστή και ως «μητέρα του Σατανά», τον Σεπτέμβριο του 2017 στο υπόγειο μετρό του Λονδίνου.

Το βίντεο παρουσιάστηκε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια των καταθέσεων των μαρτύρων της τρομοκρατικής επίθεσης στη δίκη του 18χρονου Ιρακινού Αχμέντ Χασάν, ο οποίος την είχε τοποθετήσει για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Στο συγκλονιστικό βίντεο οι έντρομοι επιβάτες του βαγονιού αναζητούν καταφύγιο καθώς μια «μπάλα» φωτιάς έχει τυλίξει το βαγόνι στις φλόγες.

Από την τρομοκρατική επίθεση είχαν τραυματιστεί 30 άνθρωποι από τους 93 που βρίσκονταν τη στιγμή της έκρηξης στο βαγόνι.


Η επίθεση –η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες τότε στη Βρετανία– είχε σημειωθεί την Παρασκευή σε βαγόνι συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 10:20 ώρα Ελλάδας, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, που βρίσκεται σε μια πλούσια συνοικία του νοτιοδυτικού Λονδίνου.

Η σύλληψη του 18χρονου νεαρού άνδρα είχε πραγματοποιηθεί στη ζώνη αναχωρήσεων του λιμανιού του Ντόβερ, καθώς ο κατηγορούμενος προσπαθούσε να διαφύγει στη Γαλλία.


ΔΗΜΟΦΙΛΗ