ΚΟΣΜΟΣ

Τι κρύβεται πίσω από τσάντα που βρέθηκε στη Ρωσία με δεκάδες κομμένα χέρια;

Τι κρύβεται πίσω από τσάντα που βρέθηκε στη Ρωσία με δεκάδες κομμένα χέρια;
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ Pixabay

Τσάντα με 52 κομμένα χέρια βρέθηκε θαμμένη στο χιόνι στη μέση ποταμού που διασχίζει την πόλη Khabarovsk στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας.

Την ανακάλυψη έκαναν ντόπιοι ψαράδες που αρχικά σκόνταψαν πάνω σε ένα… κομμένο χέρι, το οποίο προεξείχε από την επιφάνεια του χιονιού. Αμέσως κάλεσαν την αστυνομία, η οποία ερευνώντας την περιοχή ανακάλυψε και μία σακούλα στην οποία υπήρχαν δεκάδες κομμένα άκρα. Κάποια βρίσκονταν σε στάδιο αποσύνθεσης, ενώ σε άλλα έλειπαν τα δάχτυλα.

Φωτογραφίες του φρικιαστικού ευρήματος έκαναν ήδη τον γύρο του Instagram, προκαλώντας αντιδράσεις και συζητήσεις για το τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπόθεση.

Οι θεωρίες περί τελετουργικών δολοφονιών, κανιβαλισμού, κατά συρροή δολοφόνων ή και κυκλωμάτων εμπορίας οργάνων «οργίασαν». Όμως, σύμφωνα με το Russia Today, οι Αρχές «απογοήτευσαν» τους λάτρεις των συνωμοσιών αφού σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις «τα ευρήματα δεν σχετίζονται με κάποια εγκληματική ενέργεια τέτοιου είδους».

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση φαίνονται πεπεισμένο πως τα ανθρώπινα μέλη τα «ξεφορτώθηκαν», κατά παράβαση του νόμου, ιδρύματα παροχής ιατρικών ή ιατροδικαστικών υπηρεσιών.

Η δήλωση της αστυνομίας, σύμφωνα με το Russia Today, φαίνεται πως έχει ενισχύσει τις εκτιμήσεις που είχαν διατυπωθεί σε αρκετά μέσα, πως τα ανθρώπινα μέλη ανήκουν σε σορούς ατόμων, των οποίων η ταυτότητα δεν ήταν γνωστή. Κι αυτό διότι συχνά μια ακολουθούμενη τακτική εργαζομένων σε νεκροτομία είναι να κόβουν το ένα χέρι από πτώμα αγνώστου ταυτότητας και να το στέλνουν στα εργαστήρια για να γίνει ανάλυση των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Βέβαια, τα άκρα μετά από την όλη διαδικασία θα έπρεπε είτε να έχουν αποτεφρωθεί είτε να έχουν σταλεί σε κάποιο νεκροταφείο. Προφανώς κάποιος ή κάποιοι, επέλεξαν πιο… συνοπτικές διαδικασίες.

ΠΡΟΣΟΧΗ ακολουθεί σκληρή εικόνα:

5aa1a30bfc7e932a108b45a7


Πηγή: Russia Today / blag_dtp / Instagram

ΔΗΜΟΦΙΛΗ