ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία θα αντιδράσει εάν διαπιστωθεί εμπλοκή ξένης χώρας στην δηλητηρίαση του Σκριπάλ

Η Βρετανία θα αντιδράσει εάν διαπιστωθεί εμπλοκή ξένης χώρας στην δηλητηρίαση του Σκριπάλ
REUTERS/Stefan Rousseau/Pool

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του θ’ αντιδράσει “ανάλογα” εάν διαπιστωθεί η εμπλοκή ξένης χώρας, στην δηλητηρίαση ενός πρώην Ρώσου κατασκόπου, που έγινε στην Αγγλία, την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για μία αστυνομική έρευνα που καθοδηγείται από αποδείξεις, ενώ πρέπει να πάμε εκεί που θα μας πάνε οι αποδείξεις,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χάμοντ στο τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

“Έτσι, πρέπει ν’ αφήσουμε την αστυνομική έρευνα να ολοκληρωθεί, αλλά εάν η έρευνα αυτή, αποδείξει την εμπλοκή μιας ξένης χώρας, τότε, αυτό θα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό και η κυβέρνηση θ’ αντιδράσει ανάλογα,” τόνισε ο ίδιος.

Σημειώνεται πως πριν από λίγες ημέρες, η Βρετανία προειδοποίησε ότι θα επανεξετάσει τη συμμετοχή της στο Μουντιάλ, που πρόκειται να διεξαχθεί τον Ιούνιο στη Ρωσία, αν φανεί πως η Μόσχα βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκρίπαλ.

«Όσον αφορά το Παγκόσμιο Κύπελλο ... φέτος το καλοκαίρι, πιστεύω ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να εκπροσωπηθεί κανονικά στην εκδήλωση αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά στο κοινοβούλιο ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ