Ελεγχόμενη έκρηξη έκανε σκόνη το ψηλότερο κτίριο στο Κεντάκι
Με μια ελεγχόμενη έκρηξη, το ψηλότερο κτίριο του Κεντάκι, έγινε… σκόνη. Η έκρηξη έγινε την Κυριακή, παρουσία πλήθους κόσμου, που έσπευσε στο σημείο για να δει από κοντά την κατεδάφιση του Capital Plaza Tower.
Ωστόσο, μόλις το οικοδόμημα άρχισε να καταρρέει οι θεατές άρχισαν να τρέχουν για να απομακρυνθούν από το σημείο, καθώς ένα πυκνό σύννεφο σκόνης κάλυψε την ατμόσφαιρα.
Στη θέση του 28όροφου κτιρίου που κατεδαφίστηκε, θα χτιστεί ένα νέο μοντέρνο πενταώροφο κτίριο που θα στεγάζει γραφεία, καθώς κι ένα πάρκινγκ 1.100 θέσεων.
Στο Capital Plaza Tower, στεγάζονταν κυβερνητικά κτίρια από το 1972 ως και το 2016, οπότε και εγκαταλείφθηκε.
Παρών στην κατεδάφιση του κτιρίου ήταν και ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης Ματ Μπέβιν, ο οποίος είχε βγάλει στο σφυρί το πάτημα του κουμπιού για την ελεγχόμενη έκρηξη, συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο θα διατεθεί σε μια οργάνωση που φροντίζει τα παιδιά που φιλοξενούνται σε ανάδοχες οικογένειες.
Το κουμπί πάτησε ένας πολίτης, ο οποίος διέθεσε 15.000 δολάρια για αυτό.
Γιάννης Στάθης στο CNN Greece: Το νέο πλάνο του SHOPFLIX και ο στόχος για κερδοφορία το 2029
10:00
Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Βεντέτα χωρίς τέλος για Τραμπ και Ομπάμα για το... Cheesecake Factory
09:58
Ιταλία: 250 πυρομαχικά του Α΄ Παγκοσμίου αποκαλύφθηκαν από το λιώσιμο των πάγων στις Άλπεις
09:55
Θεσσαλονίκη: Λήστεψε κατάστημα ψιλικών με μαχαίρι – Συνελήφθη μία ώρα αργότερα
09:50