ΚΟΣΜΟΣ

Η πρώτη κοινή δημόσια εμφάνιση βασίλισσας Ελισάβετ-Μέγκαν Μαρκλ

Η πρώτη κοινή δημόσια εμφάνιση βασίλισσας Ελισάβετ-Μέγκαν Μαρκλ
Reuters

Η Μέγκαν Μαρκλ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο πλευρό της βασίλισσα Ελισάβετ, σε λειτουργία για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας στο Αβαείο του Γουέστμινστερ, όπου έδωσαν το "παρών" και πολλά άλλα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. 

Η Ημέρα είναι αφιερωμένη στην αφοσίωση της βασίλισσας στην Κοινοπολιτεία, που αποτελείται από περίπου 2,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι διαμένουν σε 53 χώρες ανά τον κόσμο.

Η Μαρκλ παραβρέθηκε στη λειτουργία μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, πρίγκιπα Χάρι, τον αδελφό του, πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Μαρκλ, η οποία θα παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι τον Μάιο, παραβρέθηκε σε επίσημη εκδήλωση όπου έδωσε το παρών και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Πρίγκιπας Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ: Το πριγκιπικό ειδύλλιο στη μικρή οθόνη

Όμως, είχε γνωρίσει τη βασίλισσα πριν την επίσημη ανακοίνωση των αρραβώνων και πέρασε την ημέρα των Χριστουγέννων με την οικογένεια σε εξοχική κατοικία στο Νόρφολκ, περίπου 160 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με το CNNi, που επικαλείται πληροφορίες βρετανικών μέσων, η παρουσία της Μαρκλ στους εορτασμούς των Χριστουγέννων έσπασε το πρωτόκολλο, καθώς ποτέ στο παρελθόν δεν είχε κληθεί άτομο που δεν ήταν μέλος της οικογένειας, επίσημα τουλάχιστον.

Τα σχέδια του γάμου

Η Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι έχουν κάνει μία σειρά από κοινωνικές εμφανίσεις τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ "τρέχουν" οι προετοιμασίες για την ημέρα του γάμου.

Το ζεύγος ανακοίνωσε προ ημερών την πρόθεσή του να καλέσει περισσότερους από 2.600 «κοινούς θνητούς» στο γάμο τους, που θα γίνει στο κάστρο Ουίνδσορ.

Γιατί οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις «απήγαγαν» την Μέγκαν Μαρκλ πριν το γάμο

Οι προσκεκλημένοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την έλευση της νύφης και του γαμπρού στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, όπου θα λάβει χώρα το μυστήριο, αλλά και την έξοδο τους, όντας πια παντρεμένοι.

Ο γάμος είναι προγραμματισμένος για τις 12:00 το μεσημέρι της 19ης Μαΐου.

Meghan Markle joins Queen Elizabeth at Commonwealth Day service, by James Masters, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ