ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Ομολόγησε τη δολοφονία του 8χρονoυ αγοριού η μητριά του

Ισπανία: Ομολόγησε τη δολοφονία του 8χρονoυ αγοριού η μητριά του
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/CARLOS BARBA

H 43χρονη μητριά του μικρού Γκαμπριέλ, η οποία συνελήφθη την Κυριακή στην Ισπανία ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο, στο πορτ μπαγκάζ, του οποίου βρέθηκε το πτώμα του 8χρονου, ομολόγησε ότι το δολοφόνησε το παιδί.

Η Άνα Χούλια Κεσάδα από τη Δομινικανή Δημοκρατία, που τέθηκε υπό κράτηση την Κυριακή, «ομολόγησε ότι είναι η αυτουργός του θανάτου του θύματος» στους ερευνητές, δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο εκπρόσωπος Tύπου της αστυνομίας της Αλμερίας, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η σύντροφος του πατέρα του 8χρονου Γκαμπριέλ συνελήφθη 12 ημέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού από χωριό στην Ανδαλουσία.

19233390

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/CARLOS BARBA

Στα έρευνες συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι και η απόγνωση των γονιών του μαθητή, των Άνχελ Κρουθ και Πατρίθια Ραμίρεθ, προκάλεσε συγκίνηση σε ολόκληρη τη χώρα.

Όλα τα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούσαν την υπόθεση από τις 27 Φεβρουαρίου, όταν ο Γκαμπριέλ έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς του, στο χωριό Λας Ορτιτσουέλας για να παει να παίξει με τα ξαδέλφια του. Όμως τα παιδιά δεν συναντήθηκαν ποτέ. Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία, πιθανότατα από στραγγαλισμό.

Επαναφορά της θανατικής ποινής ζητούν οι Ισπανοί μετά τη δολοφονία οκτάχρονου αγοριού

Εκατοντάδες εθελοντές αψήφισαν τους θυελλώδεις ανέμους και τις βροχές του Μαρτίου και συμμετείχαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του 8χρονου, τις προηγούμενες ημέρες. "Κοιμόμουν μόνο τέσσερις ώρες κάθε νύχτα" είπε ένας από τους δημοσιογράφους που συμμετείχε στις έρευνες, ο Φραν Γκαβιλάν της τοπικής εφημερίδας Ideal, περιγράφοντας ένα παιδί "εσωστρεφές αλλά πολύ ευγενικό και συμπαθητικό".

Για τον Τύπο, η Άνα Χούλια Κεσάδα δεν ήταν παρά η σύντροφος του απελπισμένου πατέρα του Γκαμπριέλ. Έδειχνε μεγάλη "τρυφερότητα" για το παιδί και φορούσε ένα μπλουζάκι με τη φωτογραφία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ