ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίστηκε στο Χονγκ Κονγκ χρησιμοποιώντας ολόγραμμα

Όταν ο Στίβεν Χόκινγκ εμφανίστηκε στο Χονγκ Κονγκ χρησιμοποιώντας ολόγραμμα
REUTERS/Kimberly White/File Photo

Χρησιμοποιώντας ένα... ολόγραμμα απευθύνθηκε στο κοινό που είχε συγκεντρωθεί σε αμφιθέατρο του Χονγκ Κονγκ ο διάσημος φυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Κατά την ομιλία του, που έγινε πριν από έναν χρόνο, υπογράμμισε την αξία της τεχνολογίας αυτής, που η επιρροή αυξάνεται στην πολιτική, την ψυχαγωγία και τις επιχειρήσεις.

Η τεχνολογία του ολογράμματος, που επιτρέπει σε έναν άνθρωπο να εμφανίζεται και να αλληλεπιδρά με τον κόσμο ταυτόχρονα σε διάφορες τοποθεσίες, εξαπλώνεται σιγά-σιγά σε όλο τον πλανήτη.

Ο βρετανός επιστήμονας εμφανίστηκε μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους που τον χειροκρότησαν και τον φωτογράφησαν, καθώς μιλούσε για την καριέρα του και απαντούσε σε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανότητα ύπαρξης ζωής σε άλλους πλανήτες, τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση και τις επιπτώσεις του Brexit για τη Βρετανία.

Ο Χόκινγκ στα 21 του διαγνώστηκε ότι έπασχε από την ανίατη νόσο του κινητικού νευρώνα, η οποία σταδιακά προκάλεσε την πλήρη παράλυση του σώματός του, τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο και τον ανάγκασε να χρησιμοποιεί φωνή παραγόμενη από υπολογιστή για να επικοινωνεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ