ΚΟΣΜΟΣ

Ο Μιούλερ κλήτευσε τον Οργανισμό Τραμπ για έγγραφα που αφορούν τη Ρωσία

Ο Μιούλερ κλήτευσε τον Οργανισμό Τραμπ για έγγραφα που αφορούν τη Ρωσία
REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τον ειδικό εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ωστόσο δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Οργανισμός Τραμπ κλητεύθηκε για να παραδώσει σειρά εγγράφων, μεταξύ των οποίων και ορισμένα που αφορούν τη Ρωσία.

Την πληροφορία αυτή ανέφερε νωρίτερα η εφημερίδα New York Times επικαλούμενα δύο πρόσωπα που έχουν γνώση της υπόθεσης.

Ο Οργανισμός Τραμπ καλείται να παραδώσει στους εισαγγελείς κάθε έγγραφο που αφορά τη Ρωσία ή άλλες υποθέσεις τις οποίες ερευνά η ομάδα του Μιούλερ.

"Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως. Από σεβασμό στον ειδικό εισαγγελέα, δεν θα σχολιάσουμε" είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Μια εκπρόσωπος του Οργανισμού Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα να σχολιάσει το δημοσίευμα. Ο Πίτερ Καρ, ο εκπρόσωπος του ειδικού εισαγγελέα, απέφυγε επίσης να προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ο Μιούλερ έχει ασκήσει διώξεις σε πολλούς πρώην συνεργάτες του Τραμπ και σε περισσότερους από 12 Ρώσους πολίτες. Οι μάρτυρες που κατέθεσαν στον Μιούλερ ρωτήθηκαν για μια πιθανή συμφωνία για αγοραπωλησίες ακινήτων στη Μόσχα, αν και ο Οργανισμός Τραμπ αρνείται ότι κατέχει ακίνητα στη Ρωσία.

Σε συνέντευξή του τον Ιούλιο του 2017 ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι η επέκταση της έρευνας του Μιούλερ στις "οικογενειακές οικονομικές υποθέσεις του που δεν σχετίζονται με τη Ρωσία" συνιστά κόκκινη γραμμή και επέμεινε: "Δεν κερδίζω χρήματα από τη Ρωσία".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ