Τέσσερις οι νεκροί από την κατάρρευση της πεζογέφυρας στο Μαϊάμι
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση πεζογέφυρας σε αυτοκινητόδρομο της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, κοντά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας.
Εννέα ακόμη άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, τόνισε ο Ντέιβ Ντάουνι σε συνέντευξη Τύπου.
Διασώστες συνεχίζουν κατά τη διάρκεια της νύχτας την αναζήτηση τυχόν επιζώντων, πρόσθεσε.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα γίνει ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θ’ αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.
Η πεζογέφυρα συνέδεε τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουιτγουότερ.
Τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος διαθέτει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας. Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους.
Δεν είχε ανοίξει ακόμη για το κοινό. Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου, αυτήν την περίοδο - από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου -, έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους.
ΕΝΩ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ: Πιθανά σενάρια χτυπήματος στο Ιράν εξετάζουν οι ΗΠΑ - Σκηνές χάους σε ολόκηρη τη χώρα
22:46
Μεντβέντεφ: «Η Ρωσία δεν θα ανεχτεί την ανάπτυξη ευρωπαϊκών ή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία»
22:34
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια – Αγ. Ανδρέας του Προαστιακού Πατρών
22:22
Ριπές ανέμου με ταχύτητες πάνω απο 150 χλμ/ώρα χτύπησαν την Αλεξανδρούπολη - Προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές (vids)
22:10