ΚΟΣΜΟΣ

Μιλάνο: Η πολυδιάστατη πόλη της Ιταλίας

Μιλάνο: Η πολυδιάστατη πόλη της Ιταλίας

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, που εδώ και χρόνια αποτελεί συνώνυμο της μόδας, έχει πολλές ακόμη «άγνωστες» πτυχές, που προκαλούν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. Πέρα από τα επιβλητικά κτήρια, τα δημοφιλή αξιοθέατα, τα πολυτελή εστιατόρια και τα μπαρ υψηλής αισθητικής, οι πραγματικές εκπλήξεις «κρύβονται» στους δρόμους του Μιλάνου

Μία βόλτα είναι ιδανικός τρόπος να γνωρίσετε την πιο στυλάτη πόλη της γειτονικής χώρας, με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα. Δοκιμάστε πρώτοι τις νέες τάσεις της μόδας, του φαγητού και της διασκέδασης. Ανακαλύψτε την κουλτούρα στα ενδιαφέροντα μουσεία, αλλά και στις πολύχρωμες υπαίθριες αγορές.

Duomo: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης

Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο καθεδρικό στην Ιταλία, ο οποίος ξεχωρίζει για τον αυστηρά γοτθικό του ρυθμό και διαθέτει πλήθος μαρμάρινων γλυπτών. Θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές εκκλησίες παγκοσμίως και αποτελεί κεντρικό σημείο της πόλης. Αυτό που ξεχωρίζει είναι το χρυσό άγαλμα της Παναγίας στην πιο ψηλή κορυφή του και το οποίο είναι γνωστό και ως «La Madonnina». Βρίσκεται στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου, πάνω στην πολυσύχναστη πλατεία Piazza del Duomo, που συνήθως είναι γεμάτη με τουρίστες, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης.

2

Το ιστορικό κτήριο της Σκάλας του Μιλάνου

Φυσικά, η περίφημη Σκάλα του Μιλάνου αποτελεί ένα από τα πιο επιβλητικά αξιοθέατα, καθώς και ένα από τα πιο ιστορικά κτήρια της περιοχής που έχει φιλοξενήσει μεγάλους καλλιτέχνες. Στις οργανωμένες ξεναγήσεις οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη σκηνή, καθώς και τα χρυσά θεωρεία, ή να βρεθούν στο ομώνυμο μουσείο που διαθέτει μία συλλογή από μουσικά όργανα και γλυπτά. Φυσικά, οι λάτρεις της όπερας μπορούν να παρακολουθήσουν κάποια από τις παραστάσεις, σε μία από τις πιο εντυπωσιακές αίθουσες με εξαιρετική ακουστική.

3

Άλλα σημαντικά αξιοθέατα που θα σας μυήσουν στην κουλτούρα της πόλης

Στην εκκλησία της Santa Maria delle Grazie θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε την τοιχογραφία «Μυστικό Δείπνο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι, ενώ στην Pinacoteca di Brera θα βρείτε σημαντικά έργα από Ιταλούς καλλιτέχνες που χρονολογούνται από τον Μεσαίωνα μέχρι την Αναγέννηση. Για τους λάτρεις της σύγχρονης τέχνης, μία επίσκεψη στην Galleria dArte Moderna, που διαθέτει έργα του 19ου και του 20ού αιώνα, επιβάλλεται.

Στην πόλη θα βρείτε και αρκετούς χώρους πρασίνου, στους οποίους μπορείτε να χαλαρώσετε από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης που κινείται σε «fast forward». Το πάρκο Sempione είναι το μεγαλύτερο και αποτελεί ιδανική επιλογή αν στο πρόγραμμά σας έχετε συμπεριλάβει μία επίσκεψη στο φημισμένο Castello Sforzesco που βρίσκεται στην περιοχή.

4

Ψώνια στη Galleria Vittorio Emanuele II

Αναμφισβήτητα, το Μιλάνο φημίζεται για τα μαγαζιά του. Το εμπορικό κέντρο που στεγάζεται σε μία τετραώροφη διπλή στοά με γυάλινη οροφή συγκεντρώνει καταστήματα μεγάλων οίκων, εστιατόρια και συχνά αναφέρεται ως το «σαλόνι του Μιλάνου». Αποτελεί κεντρικό σημείο συνάντησης για τους Μιλανέζους, όπου απολαμβάνουν τα ψώνια και τον καφέ τους.

Το Quadrilatero dOro ή αλλιώς το Χρυσό Τρίγωνο της μόδας που σχηματίζεται από τις οδούς Via Montenapoleone, Via Borgospesso, Via Della Spiga και Via Sant' Andrea. Εκεί, συγκεντρώνονται μερικά από τα σημαντικότερα καταστήματα σχεδιαστών υψηλής ραπτικής, με πολύ εντυπωσιακές βιτρίνες που από μόνες τους θεωρούνται ένα μοναδικό αξιοθέατο.

Αν θέλετε να γνωρίσετε τις υπαίθριες αγορές, τότε το Σάββατο το πρωί επισκεφτείτε την ιστορική Fiera di Sinigaglia για να ανακαλύψετε μικρούς «θησαυρούς», από βινύλια και βιβλία μέχρι μεταχειρισμένα ρούχα και κοσμήματα. Στον χώρο υπάρχουν επίσης πάγκοι με φαγητό και ποτό.

5

Διασκέδαση στο Navigli

Πρόκειται για την πιο κοσμοπολίτικη γειτονιά, στην οποία συγκεντρώνονται ντόπιοι και τουρίστες για να πιουν τον καφέ τους, να παρακολουθήσουν εκθέσεις σε ατελιέ καλλιτεχνών και κάνουν τα ψώνια τους στις προσεγμένες μπουτίκ. Ανάμεσα στα δύο κεντρικά κανάλια, το βράδυ μεταμορφώνεται σε ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό, γεμάτο κόσμο που συρρέει στα μπαρ και τα εστιατόρια.

6

Σε περίπτωση που έχετε αρκετές μέρες στη διάθεσή σας, η λίμνη Como, είναι ιδανική κοντινή εκδρομή. Απέχει λιγότερο από μία ώρα από το Μιλάνο, και θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα διακοπών για την ιταλική αριστοκρατία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ