ΚΟΣΜΟΣ

Δύο σοβαρά τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολείο του Μέριλαντ

Δύο σοβαρά τραυματίες από πυροβολισμούς σε σχολείο του Μέριλαντ
REUTERS

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκεστο λύκειο Great Millls του Μέριλαντ τωνΗΠΑ. Ο δράστης, οποίος είχε επίσης τραυματιστεί από πυροβολισμό, υπέκυψε στα τραύματά του. 

Ο δράστης πυροβόλησε έναν μαθητή και μια μαθήτρια. Στη συνέχεια ένας φρουρός ασφαλείας άνοιξε πυρ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ενόπλου, όπως περιέγραψε ο σερίφης της κομητείας Τίμοθι Κάμερον στο MSNBC.

Τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν διευκρινιστεί, συμπλήρωσε ο Κάμερον, προσθέτοντας:

«Δεν γνωρίζουμε τη σχέση τους, δεν γνωρίζουμε τα κίνητρα».

Και οι δύο τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Οι αρχές εκκένωσαν το σχολικό συγκρότημα και παραμένουν στο σημείο, όπου διεξάγουν έρευνες για το συμβάν.

Ο Jonathan Freese, ένας μαθητής του σχολείου, κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο το CNNi, όσο το σχολείο ήταν ακόμα σε κατάσταση συναγερμού και τους ενημέρωσε ότι αστυνομικοί πήγαιναν σε όλες τις τάξεις, προκειμένου να ασφαλίσουν το χώρο.

Όπως είπε ο Freese, το σχολείο είχε κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν ασκήσεις για τέτοιου είδους καταστάσεις, όμως ο ίδιος δεν περίμενε ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι μαθητές του σχολείου Great Mills, συμμετείχαν στη συντονισμένη διαμαρτυρία κατά της βίας στα σχολεία, με αφορμή τους πυροβολισμούς στο σχολείο στη Φλόριντα, κατά τους οποίους 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ