ΚΟΣΜΟΣ

Δεκάδες νεκροί από τη ρουκέτα που έπληξε συνοικία της Δαμασκού

Δεκάδες νεκροί από τη ρουκέτα που έπληξε συνοικία της Δαμασκού
REUTERS/Khalil Ashawi

Τουλάχιστον 29 είναι οι νεκροί από την επίθεση με ρουκέτες που εξαπέλυσαν Σύροι αντάρτες σε μια "αγορά" στα προάστια της Δαμασκού, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για έναν από τους βαρύτερους απολογισμούς από επίθεση στη συριακή πρωτεύουσα τους τελευταίους μήνες. Οι αντάρτες εκτοξεύουν σχεδόν καθημερινά οβίδες όλμων και ρουκέτες στη Δαμασκό, σε αντίποινα για τους βομβαρδισμούς του καθεστώτος στην Ανατολική Γκούτα.

Η συριακή τηλεόραση ανέφερε ότι "τρομοκρατικές οργανώσεις" εκτόξευσαν τον πύραυλο που έπληξε το προάστιο Τζαραμάνα, στα ανατολικά της Δαμασκού. Το επίσημο πρακτορείο Sana έκανε λόγο για 29 νεκρούς και 23 τραυματίες, επικαλούμενο μια πηγή της αστυνομίας.

Στο μεταξύ, στην επαρχία του Ιντλίμπ, τουλάχιστον εννέα άμαχοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε έναν άτυπο καταυλισμό εκτοπισμών.

Το συριακό καθεστώς, με τη στήριξη της Ρωσίας, διεξάγει από τον Δεκέμβριο μια επιχείρηση ευρείας κλίμακας στην επαρχία αυτή, που ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τους τζιχαντιστές της Χαγιάρ Ταχρίρ αλ Σαμ, μιας οργάνωσης βασική συνιστώσα της οποίας είναι το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο καταυλισμός που επλήγη φιλοξενούσε εκτοπισμένους από τη γειτονική επαρχία Χάμα.

Σε βίντεο που τράβηξε ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή διακρίνεται ένα καμένο αυτοκίνητο καθώς και πολλές σκισμένες, κατεστραμμένες σκηνές. Στο έδαφος, φαίνονται σκόρπια χαλάκια, στρώματα και διάφορες οικιακές συσκευές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ