ΚΟΣΜΟΣ

Βολές Μόσχας στο Λονδίνο: Είτε είστε αναποτελεσματικοί, είτε σχεδιάσατε τη δηλητηρίαση Σκριπάλ

Βολές Μόσχας στο Λονδίνο: Είτε είστε αναποτελεσματικοί, είτε σχεδιάσατε τη δηλητηρίαση Σκριπάλ
REUTERS/Peter Nicholls

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας κάλεσε σήμερα τους ξένους πρέσβεις στη Μόσχα, ώστε να γίνει μία ενημέρωση επί της πολύκροτης υπόθεσης της δηλητηρίασης του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στη Μεγάλη Βρετανία, επίθεση για την οποία το Λονδίνο έχει κατηγορήσει το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, από την οποία απουσίαζε ο βρετανός πρόξενος, αξιωματούχος του ρωσικού ΥΠΕΞ, τόνισε πως η δηλητηρίαση είναι είτε αποτέλεσμα αναποτελεσματικότητας των Αρχών της Βρετανίας, είτε πίσω από την επίθεση κρύβεται το ίδιο το Λονδίνο.

«Είτε οι βρετανικές Αρχές είναι ανίκανες να παράσχουν προστασία όπως μία, ας πούμε, τρομοκρατική επίθεση στο έδαφός τους, είτε, άμεσα ή έμμεσα, δεν κατηγορώ κανέναν, έχουν ενορχηστρώσει μία επίθεση εναντίον Ρώσου πολίτη», είπε συγκεκριμένα.

«Η Ρωσία δεν μπορεί να κατηγορηθεί» για κάτι που έγινε σε βρετανικό έδαφος, τόνισε ο Βλαντιμίρ Ερμάκοβ.

Ο ίδιος επεσήμανε πως δεν θα εκπλαγεί καθόλου αν τα στοιχεία για την υπόθεση «έχουν ήδη εξαφανιστεί» και τόνισε πως η λίστα των ερωτήσεων της Ρωσίας για την υπόθεση, συνεχώς μεγαλώνει.

«Η Ρωσία δεν είναι ευχαριστημένη με τις απαντήσεις της Μεγάλης Βρετανίας για την υπόθεση Σκριπάλ και οι Βρετανοί έχουν αφήσει αναπάντητα τα πιο σημαντικά ερωτήματα».

Ο Ερμάκοβ, παράλληλα, εξέφρασε την έκπληξη της Ρωσίας για την άρνηση από πλευράς Λονδίνου να επιτραπεί σε ρώσους προξενικούς αξιωματούχους η επαφή με τη Γιούλια Σκριπάλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ