ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονία Κιμ Βαλ: Αποκαλύψεις για τον Δανό εφευρέτη στο δικαστήριο

Δολοφονία Κιμ Βαλ: Αποκαλύψεις για τον Δανό εφευρέτη στο δικαστήριο
EPA/TOM WALL

Βίντεο με γυναίκες που υπέστησαν σκληρά βασανιστήρια, έρευνες στο Διαδίκτυο για τον τεμαχισμό πτωμάτων, έντονο ενδιαφέρον για τους βρικόλακες. Η ακροαματική διαδικασία του Δανού εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν, ο οποίος δικάζεται για τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, επαναλήφθηκε σήμερα (21/3) στην Κοπεγχάγη, όπου τα νοσηρά πάθη του κατηγορουμένου αποκαλύφθηκαν.

Στο εδώλιο από την 8η Μαρτίου, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Κιμ Βαλ που πήγε να του πάρει συνέντευξη την 10η Αυγούστου 2017 στο υποβρύχιό του, ο 47χρονος Πέτερ Μάντσεν υποστήριξε, στην έναρξη της δίκης, ότι η νεαρή γυναίκα απεβίωσε έχοντας εισπνεύσει τοξικά αέρια που απελευθερώθηκαν έπειτα από μια απότομη αποσυμπίεση του θαλάμου.

Συλληφθείς την 11η Αυγούστου, ενώ το υποβρύχιό του ήταν έτοιμο να βυθιστεί, ο Πέτερ Μάντσεν παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι αποκεφάλισε, τεμάχισε και πέταξε στη θάλασσα τη σορό της δημοσιογράφου μετά το θάνατό της από ατύχημα.

Εκείνος αρνείται πάντως ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, τη βίασε και τη σκότωσε, όπως τον κατηγορούν οι εισαγγελικές αρχές.

Προς το παρόν ωστόσο ούτε οι εξηγήσεις του ούτε η νεκροψία νεκροτομή δεν έχουν επιτρέψει στο να καθοριστούν τα αίτια και οι συνθήκες του θανάτου του θύματος.

Βίντεο με βία


Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν πολλά βίντεο με βίαιο περιεχόμενο, τα οποία βρήκαν οι αρχές στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή του Πέτερ Μάντσεν. Τα βίντεο, ανάμεσά τους δύο με κινούμενα σχέδια, έδειχναν γυναίκες βάναυσα κακοποιημένες, πολλές κατά τη διάρκεια ερωτικών περιπτύξεων.

Ο Μάντσεν, ο οποίος φαίνεται να τράβηξε τις βίαιες ερωτικές συνευρέσεις με μια κάμερα GoPro, αρνήθηκε να παρακολουθήσει τα βίντεο κατά την προβολή τους.

Οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι στο σκληρό δίσκο είχαν πρόσβαση και μέλη του προσωπικού του ατελιέ του. Ένας φωτογράφος μάλιστα που έχει πάθος για τις σεξουαλικές σκηνές με βία, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, είχε δανειστεί τον υπολογιστή του.

Επιπλέον, οι ερευνητές εντόπισαν βίντεο με αποκεφαλισμούς.

Ο Μάντσεν ομολόγησε ότι τα είδε, αλλά όπως υποστήριξε: «έψαχνα για αυτού του είδους τα πράγματα για συναισθηματικούς λόγους κι όχι για ερωτικούς λόγους».

Ο εισαγγελέας τον ρώτησε για ένα SMS με απειλητικό περιεχόμενο που έστειλε σε μία γυναίκα την 4η Αυγούστου. Η απάντηση του Πέτερ Μάντσεν ήταν ότι επρόκειτο για ένα παιχνίδι μεταξύ τους.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας επέμεινε και υπενθύμισε στον κατηγορούμενο ότι λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση με το θύμα, την Κιμ Βαλ, είχε κάνει αναζήτηση στο Διαδίκτυο με λέξεις κλειδιά όπως «γυναίκα» και «αποκεφαλισμός». «Μια σύμπτωση» ανταπάντησε ψύχραιμα ο Μάντσεν.

Από αύριο αναμένονται οι καταθέσεις 37 ειδικών και μαρτύρων, οι περισσότεροι εκ των οποίων κλήθηκαν από την κατηγορούσα αρχή.

Η ψυχιατρική έκθεση, την οποία έχει καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου η εισαγγελία, περιγράφει έναν άνθρωπο «πολυμορφικά διεστραμμένο και άτομο με αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά» με «ψυχοπαθητικές τάσεις».

Οι μάρτυρες, μεταξύ αυτών πρώην σύντροφοι του κατηγορούμενο, αναμένεται να υποστηρίξουν αυτή τη θέση, κάνοντας λόγο για σεξουαλικές διαστροφές και σαδομαζοχιστικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια των οποίων ο Μάντσεν επιδιδόταν σε προσομοιώσεις στραγγαλισμού.

Ο Πέτερ Μάντσεν αναμένεται να καταθέσει εκ νέου την 28η Μαρτίου. Η απόφαση αναμένεται την 25η Απριλίου, με την εισαγγελία να έχει ζητήσει να του επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ