ΚΟΣΜΟΣ

Ρουμανία: Οδηγός παίρνει πίσω το δίπλωμά του... μετά θάνατον

Ρουμανία: Οδηγός παίρνει πίσω το δίπλωμά του... μετά θάνατον
Pixabay

Λίγες μέρες μετά το περιστατικό που συγκλόνισε τη Ρουμανία, όπου ένας άνδρας προσπαθούσε -μάταια- να «πείσει το δικαστήριο πως είναι ζωντανός», ένα άλλο δικαστήριο της χώρας αποφάσισε να δώσει πίσω την άδεια οδήγησης σε έναν όντως νεκρό άνδρα.

Τον περασμένο χρόνο, ο Valerian Vasiliu εμφανίστηκε σε δικαστήριο της πόλης Ιάσιο επειδή του είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης λόγω υπέρβασης του ορίου ταχύτητας. Το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του, αλλά λίγες μέρες μετά πέθανε. Η αστυνομία άσκησε έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου, η οποία όμως απορρίφθηκε κι έτσι ο... νεκρός μπορεί πια να πάρει πίσω το δίπλωμά του...

Την προηγούμενη εβδομάδα, ένας κάτοικος της ανατολικής Ρουμανίας, ο Κονσταντίν Ρελίου, είχε προσφύγει στο δικαστήριο για να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε. Το πιστοποιητικό θανάτου του είχε εκδοθεί το 2016, εν αγνοία του.

Ο Ρελίου, 63 ετών σήμερα, έφυγε από τη χώρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1990 για να εργαστεί στην Τουρκία, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Επέστρεψε στη Ρουμανία τον περασμένο Ιανουάριο και τότε οι Αρχές τον ενημέρωσαν ότι είχε κηρυχθεί νεκρός από την οικογένειά του, επειδή δεν είχαν κανένα νέο του επί πολλά χρόνια.

Το δικαστήριο δεν διευκρίνισε για ποιον λόγο απέρριψε το αίτημα του «νεκρού». Σύμφωνα με τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, η προσφυγή του πιθανότατα να απορρίφθηκε επειδή υποβλήθηκε εκπρόθεσμα...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ