Αίγυπτος: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στην Αλεξάνδρεια
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από έκρηξη στην Αλεξάνδρεια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αιγύπτου. Η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο που είχε στόχο τον επικεφαλής ασφαλείας στην Αλεξάνδρεια, σύμφωνα με τρεις πηγές ασφαλείας.
Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται το Γαλλικό και το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η βομβιστική επίθεση, που σημειώθηκε κοντά σε ένα ξενοδοχείο, είχε στόχο αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της πόλης.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
Τη Δευτέρα διεξάγονται προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, τις οποίες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει ο πρόεδρος Άμπντελ-Φάταχ αλ-Σίσι
Μετά την ανατροπή από τον στρατό του δημοκρατικά εκλεγμένου, αλλά αμφιλεγόμενου, ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι το 2013, σειρά φονικών επιθέσεων έχουν πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο.
Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για τις περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις.
SPONSORED
Ινδία: Σύμμαχοι του Μόντι ασκούν πιέσεις για περαιτέρω αύξηση του πληθυσμού
10:50
Το «Emily in Paris» έρχεται Ελλάδα – Γυρίσματα σε Μύκονο και Σαντορίνη
10:40
«Καίει» η βενζίνη στα πρατήρια καυσίμων - Έχει ξεπεράσει τα 2,10 ευρώ στην Αττική
10:29
Στον εισαγγελέα σήμερα ο 44χρονος οδηγός για το τροχαίο με δύο νεκρές στη Ρόδο
10:27