ΚΟΣΜΟΣ

Υπό κράτηση στη Γερμανία ο Κάρλες Πουτζντεμόν

Υπό κράτηση στη Γερμανία ο Κάρλες Πουτζντεμόν
REUTERS/Gonzalo Fuentes/File photo

Υπό κράτηση από τη γερμανική αστυνομία τέθηκε την Κυριακή ο Κάρλες Πουτζντεμόν. Οι αρχές τον εντόπισαν στα σύνορα με τη Δανία.

Ο Πουτζντεμόν εισήλθε στη Γερμανία από τη Δανία. Την Παρασκευή είχε φύγει από τη Φινλανδία όπου φάνηκε ότι η αστυνομία θα προχωρούσε στη σύλληψή του και θα ξεκινούσε τη διαδικασία έκδοσης που ζήτησε η Ισπανία. Ο δικηγόρος, Ζάουμε Αλόνσο Κουεβίγιας, δεν είπε πού ακριβώς κρατείται ο Πουτζντεμόν στη Γερμανία.

Η γερμανική αστυνομία επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της τη σύλληψη του πρώην προέδρου της Καταλονίας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής αστυνομίας, που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, ο αυτονομιστής ηγέτης «συνελήφθη σήμερα στις 11:19 (12:19 ώρα Ελλάδας) από την αστυνομία των αυτοκινητοδρόμων στο Σλέσβιγκ-Χολστάιν». Νωρίτερα το πρακτορείο είχε μεταδώσει πως τη σύλληψη του Πουτζντεμόν ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κόμματος του Πουτζντεμόν.

Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη έως και 25 ετών στην Ισπανία με τις κατηγορίες της εξέγερσης και της στάσης επειδή διοργάνωσε ένα παράνομο δημοψήφισμα το οποίο οδήγησε στη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας τον περασμένο Οκτώβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ