ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Τέσσερα παιδιά νεκρά από φωτιά σε εμπορικό κέντρο (vid)

Ρωσία: Τέσσερα παιδιά νεκρά από φωτιά σε εμπορικό κέντρο (vid)
REUTERS/Dmitry Saturin

Τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κεμέροβο της Σιβηρίας. Τουλάχιστον 15 είναι οι τραυματίες μέχρι στιγμής, δύο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. 

Σύμφωνα με το sputnik, η φωτιά ξέσπασε στον τέταρτο όροφο του κτιρίου. Οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για την εκκένωση του κτιρίου, περίπου 120 άνθρωποι απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από το φλεγόμενο εμπορικό κέντρο. Ωστόσο, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί ακόμα άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι μέσα σε αυτό.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το rt, την ώρα της πυρκαγιάς τα θύματα βρίσκονταν στον παιδότοπο του εμπορικού.

«Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν δεχθεί επί τόπου τις πρώτες βοήθειες», ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ερευνών, Σβετλάνα Πετρένκο.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνούς καπνούς να ανεβαίνουν στον ουρανό, ενώ ορισμένοι άνθρωποι φαίνονται να πηδάνε από τα παράθυρα του κτιρίου προκειμένου να σωθούν.

Σύμφωνα με το rt, στο εμπορικό κέντρο υπήρχε και ζωολογικός κήπος, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι εκατοντάδες ζώα που ζούσαν σε αυτόν, είναι νεκρά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

2018 03 25T135311Z 974666297 RC1E85815220 RTRMADP 3 RUSSIA FIRE KEMEROVO

Πηγή: REUTERS/Dmitry Saturin

Δείτε βίντεο από το σημείο:

https://www.instagram.com/p/BgvkVqDDF-e
https://www.instagram.com/p/Bgvgwvdjjo3

ΔΗΜΟΦΙΛΗ