ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Αφρική: Σκότωσαν ζευγάρι Βρετανών και πέταξαν τα πτώματα σε ποτάμι με κροκόδειλους

Ν. Αφρική: Σκότωσαν ζευγάρι Βρετανών και πέταξαν τα πτώματα σε ποτάμι με κροκόδειλους
Nick Bailey/Twitter

Ένας Βρετανός βοτανολόγος καθώς και η σύζυγός του απήχθησαν από μία συμμορία στη Νότια Αφρική, η οποία φέρεται να έχει δεσμούς με το αυτοαποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος». Όπως ομολόγησε ένας συλληφθείς, σκότωσαν το ζευγάρι και μάλιστα τα πτώματά τους, σύμφωνα με την ομολογία του έχουν πεταχτεί σε ποτάμι με κροκόδειλους, όπου έχουν στραφεί και οι έρευνες των Αρχών.

Ο Ρομπ και η Ρέιτσελ Σάουντερς εξαφανίστηκαν τον Φεβρουάριο, καθώς αναζητούσαν σπάνια φυτά και σπόρους σε έναν λόφο. Λίγες μέρες νωρίτερα, είχαν συμμετάσχει και στο δημοφιλές πρόγραμμα του BBC, Gardeners World. Η τελευταία φωτογραφία τους μάλιστα, ήταν με τον παρουσιαστή του προγράμματος. Έκτοτε, τα ίχνη τους χάθηκαν.

Οι έρευνες της αστυνομίας οδήγησαν στα ίχνη ενός υπόπτου, του Αχμάντ «Μπαζούκα» Τζάκσον Μούσα, από το Μαλάουι, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. Το διαβατήριό του βρέθηκε στο σπίτι δύο ακόμη υπόπτων, του 38χρονου Σαουφουντίν Ασλάμ Ντελ Βέκιο και της 27χρονης Φατίμα Πατέλ, που φέρονται να έχουν σχέσεις με τον ISIS.

Οι δύο τελευταίοι είχαν εμφανιστεί στο δικαστήριο δύο φορές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατηγορούμενοι για την ληστεία και την απαγωγή των Βρετανών. Μάλιστα, βρίσκονταν στην λίστα παρακολούθησης τρομοκρατών.

Όπως αποκαλύφθηκε από μηνύματα που είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους, είχαν βάλει ως στόχο τους το ζευγάρι και το σχέδιό τους ήταν «να σκοτώσουν τους kuffar (άπιστους), να απαγάγουν τους συμμάχους τους, να καταστρέψουν την εταιρεία που είχαν ανοίξει στο Κέιπ Τάουν για να τρομοκρατήσουν όλους τους άπιστους».

Ο Μούσα ομολόγησε στους ντεντέκτιβ ότι συμμετείχε στην δολοφονία των Βρετανών, που είχαν ανοίξει ένα πολύ επιτυχημένο κατάστημα στο Κέιπ Τάουν, όπου πουλούσαν σπόρους και σπάνια λουλούδια. Σύμφωνα με τον φερόμενο ως δράστη, τους τύλιξαν στους ίδιους τους τους υπνόσακους και τους πέταξαν στις όχθες του ποταμού Τουγκέλα, ο οποίος είχε φουσκώσει από έντονες βροχές.

Οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από την Παρασκευή, και επιβλέπουν κλιμάκια του FBI και της Σκότλαντ Γιαρντ, ωστόσο οι Αρχές δυσκολεύονται καθώς στο ποτάμι ζουν πολλοί κροκόδειλοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ