ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: 41 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο

Ρωσία: 41 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
REUTERS/Konstantin Nagovitsyn

Συνολικά 41 παιδιά έχασαν τη ζωή τους στην φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο εμπορικό κέντρο στο Κεμέροβο, όπως μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης. Να σημειωθεί πως η λίστα με τα θύματα περιλαμβάνει τουλάχιστον 64 άτομα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η καταστροφική πυρκαγιά ήταν συνέπεια «εγκληματικής αμέλειας», σύμφωνα με τα σχόλια που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, από τον τόπο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες που διερευνούν τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία, οι υπεύθυνοι της ασφάλειας είχαν θέσει εκτός λειτουργίας το σύστημα επικοινωνίας με το κοινό στο εσωτερικό του εμπορικού κέντρου, ενώ οι έξοδοι κινδύνου ήταν παράνομα κλειστές.

Αυτή τη στιγμή κρατούνται τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής εταιρείας που είναι υπεύθυνος για την διαχείριση του εμπορικού κέντρου. Η Ανακριτική Επιτροπή, που έχει αναλάβει τις έρευνες, δήλωσε ότι κατά την ανέγερση του εμπορικού κέντρου είχαν γίνει «σοβαρές παραβιάσεις».

Νωρίτερα, είδε το φως της δημοσιότητας ένα βίντεο από το κλειστό σύστημα παρακολούθησης του εμπορικού κέντρου, που δείχνει τις σκηνές πανικού που εκτυλίχθηκαν όταν ξέσπασε η πυρκαγιά.

Η πυρκαγιά που σημειώθηκε στο Κεμέροβο, είναι μια από τις τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί σε διάστημα 100 ετών. Το 1999 στην πυρκαγιά που είχε σημειωθεί στην Διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών στην πόλη Σαμάρα είχαν χάσει την ζωή τους 57 άνθρωποι, το 2007 στην πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε οίκο ευγηρίας στην περιοχή του Κραντοντάρ είχαν χάσει την ζωή τους 63 άνθρωποι και το 2009 στην πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί σε κέντρο διασκέδασης στην πόλη Περμ είχα χάσει την ζωή τους 153 άνθρωποι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ