ΚΟΣΜΟΣ

The Guardian: με πακέτο διακοπών στην Ελλάδα της κρίσης διχάζει το Twitter

The Guardian: με πακέτο διακοπών στην Ελλάδα της κρίσης διχάζει το Twitter

Η Τhe Guardian προσφέρει ένα διαφορετικό πακέτο διακοπών στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2019. Σε αυτό η εφημερίδα, σε συνεργασία με την εταιρία Pοlitical Tours, καλεί όλους όσοι πληρώσουν 2.500 στερλίνες σε ένα οδοιπορικό στην άλλη Ελλάδα, πέρα από τις γαλάζιες ακτές και τον πολιτιστικό πλούτο του παρελθόντος.

Με άτυπο "ξεναγό" την ανταποκρίτρια της στην Ελλάδα Helena Smith η βρετανική εφημερίδα υπόσχεται μια "συγκλονιστική εξερεύνηση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των προσφύγων στην Ελλάδα".

"Πουθενά στην Ευρώπη η οικονομική κρίση δεν είχε πιο βαθιά επίδραση από ό, τι στην Ελλάδα, όπου οι δραστικές περικοπές του προϋπολογισμού είχαν τεράστιο αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων. Επιπλέον, πρέπει η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση -αλλά με κάποιο τρόπο η Ελλάδα έχει αποδειχθεί ανθεκτική" σημειώνει.

"(Σε αυτό το πακέτο διακοπών) παρακολουθούμε τα διδάγματα που μπορούν να αντληθούν για την υπόλοιπη Ευρώπη από την Ελλάδα. Η περιήγησή μας ξεκινάει από τους αμπελώνες της Σάμου, ένα γραφικό νησί μόλις ένα μίλι από την Τουρκία, και μετά μετακινείται στην πρωτεύουσα της Αθήνας. Θα βρεθούμε σε απομακρυσμένες φάρμες αλλά και στα προάστια των πόλεων για να ακούσουμε τις απόψεις των πολιτών, των ΜΚΟ, των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτικών" αναφέρει η The Guardian.

"Οι κορυφαίοι αναλυτές της εφημερίδας και η Helena θα είναι σε ετοιμότητα και απαντήσουν στα δικά σας ερωτήματα ώστε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματά σας σχετικά με μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν την Ευρώπη και την Ελλάδα σήμερα" καταλήγει.

GUARDIAN GREECE

Η native -και εξαιρετικά ιδιότυπη- πρωτοβουλία της The Guardian σε συνεργασία με την εταιρία political Tours που εξειδικεύεται σε "τουρισμό πέρα από τα συνηθισμένα" πυροδότησε πόλεμο στο Twitter.

Πολλοί χρήστες χαρακτήρισαν το πακέτο διακοπών ένα "κακόγουστο αστείο" και ένα εξαιρετικό παράδειγμα "του τουρισμού της μιζέριας". Άλλοι το βρίσκουν "ένα ευφυέστατο τρόπο που συνδυάζει την έρευνα με τον τουρισμό". Η μάχη των εντυπώσεων ακόμη συνεχίζεται στο κοινωνικό δίκτυο.

Tην ίδια στιγμή το εμπόριο ζωών συνεχίζεται στο Αιγαίο.

Ιστιοφόρο που μετέφερε 73 μετανάστες και πρόσφυγες, εντοπίστηκε το μεσημέρι της 27ης Μαρτίου 2018 από σκάφος του λιμενικού στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέρου και Λειψών.

Το ιστιοφόρο μεταφέρθηκε στη Λέρο, ενώ δύο άτομα, ένας Ιταλός και ένας Ουκρανός που έχουν συλληφθεί, φέρονται ως οι διακινητές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ