Αμερικανικό Πεντάγωνο: Υψηλόβαθμο στέλεχος της αλ Κάιντα σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στη Λιβύη
Ένας από τους τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στην επιδρομή αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Λιβύη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν ένα «υψηλόβαθμο» στέλεχος της αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μάγρεμπ (AQIM), ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Η αεροπορική επιδρομή του Σαββάτου, η πρώτη με στόχο τζιχαντιστές της αλ Κάιντα στη Λιβύη, σκότωσε «δύο τρομοκράτες» και εξαπολύθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας να αποτραπεί στους τζιχανιστές να αποκτήσουν ασφαλές καταφύγιο στην αχανή έρημο της χώρας.
Ο αμερικανικός στρατός είχε γνωστοποιήσει το Σαββατοκύριακο την αεροπορική επιδρομή, αλλά σήμερα διευκρίνισε ποιος ήταν ο στόχος αυτής.
Στην ανακοίνωση του Πενταγώνου υπογραμμίζεται ότι ο Μούσα Αμπού Νταούντ, ανώτερο στέλεχος της αλ Κάιντα είχε εκπαιδεύσει νεοσύλλεκτους στη Λιβύη να εξαπολύουν επιθέσεις στην περιοχή.
«Παρείχε κρίσιμη υλικοτεχνική στήριξη, χρηματοδότηση και όπλα στην AQIM, δίνοντας τη δυνατότητα στην τρομοκρατική οργάνωση να απειλεί και να επιτίθεται ενάντια στα αμερικανικά και δυτικά συμφέροντα στην περιοχή», ανέφερε η AFRICOM, η μικτή διοίκηση των αμερικανικών ένοπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για την Αφρική.
Η επιδρομή του Σαββάτου έπληξε τα προάστια της πόλης Ουμπάρι και διεξήχθη σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη.
ΣΥΡΙΖΑ: Επιστροφή Πολάκη θα προτείνει η Κεντρική Επιτροπή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης
14:53
Ανοικτή η Ρωσία στο ενδεχόμενο να πωλήσει η Τουρκία τους S - 400 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
14:41
Σε νέο αδιέξοδο οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν - Οι κόκκινες γραμμές των δύο πλευρών
14:30
Πυροσβεστική: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή (12/07) σε 14 περιοχές της χώρας
14:19